Gülen'in köpeğiyim diyen prof. dr. öldü

'Gülen'in köpeğiyim' dediği öne sürülen profesör cezaevinde hayatını kaybetti

Haberler 25.08.2018 - 10:25 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

ERZURUMda, kendisini Gülenin köpeiyim diyerek adlandrd ileri sürülen, darbe giriiminin ardndan yargland davada 7,5 yl hapis cezasna çarptrlan Atatürk Üniversitesi Mühendislik Fakültesi emekli Öretim Üyesi Prof. Dr. Sabri çolak (69), tutuklu bulunduu Van Yüksek Güvenlikli Kapal Ceza nfaz Kurumunda hayatn kaybetti.

Darbe giriiminin ardndan yürütülen soruturma kapsamnda emekli öretim üyesi Prof. Dr. Sabri çolak, 11 öretim üyesi ile birlikte gözaltna alnd. Soruturma kapsamnda Sabri çolakn bir internet sitesinde, Geçmiten zler isimli belgeselde örgüte nasl katldn, örgüt eleba Fethullah Gülene olan hayranln ve balln belirttii tespit edildi. Sabri çolakn evinde yaplan aramada talebelerim ibareli not kad, Fethullah Gülenin fotoraflarnn bulunduu gazete parçalar ele geçirildi. çolak, 22 Temmuz 2016da tutuklanarak cezaevine kondu.

çolak hakknda Erzurum 3üncü Ar Ceza Mahkemesinde silahl terör örgütü yöneticilii suçundan 15 yldan 22,5 yla kadar hapis cezas istemiyle dava açld. Hazrlanan iddianamede, tank olarak ifadesine yer verilen Ü.A., Sabri çolakn örgütün etkin üyesi olduunu iddia etti. çolakn FETÖ/PDYnin manevi abilerinden olduunu belirten Ü.A., sann elebann yannda kaldn söyledi. Yapt sohbetlerde Sabri çolakn himmet topladn bildiren Ü.A., Hatta kendisini Ben Fetullah Gülenin köpeiyim diye adlandrarak propagandasn yapyordu dedi.

Sabri çolak ise tutukland hakimlikteki ifadesinde suçlamalar kabul etmedi. Bu örgütün varlna 15 Temmuza kadar inanmadn belirten çolak, O tarihte sevdiim, sayg duyduum Fethullah Gülene saygm ve sevgim bitmitir. Suçluluu netleirse, ona zarar vermeye çalacam. u anda gözümden dümütür. 2013 ylnda Erzurumdan birkaç arkadamla Pensilvanyada Fethullah Güleni ziyaret ettik. çok sevdiim için, onun da beni çok sevdii için ziyaretine gittiimizde birlikte konuurduk. Yaklak 1011 defa görümüümdür. Ben Fethullah Güleni çok sevdiim için, gönülden bal olduum için sorduklarnda hep övdüm. Bu örgüte kesinlikle himmet toplamadm. Sadece eitim kurumlarna yardm ettim. Ben, kesinlikle hiçbir yerde, Ben Fethullah Gülenin köpeiyim eklinde bir söz söylemedim, iftiradr dedi.

Erzurum 3üncü Ar Ceza Mahkemesinde 17 Nisan 2018de görülen karar durumasna çkan Sabri çolak durumaya tutuklu bulunduu Van Yüksek Güvenlikli Kapal Ceza nfaz Kurumundan Ses ve Görüntülü Biliim Sistemi (SEGBS) araclyla katld. Suçlamalar reddeden Sabri çolak, silahl terör örgütüne üye olmak suçundan 7,5 yl hapis cezasna çarptrld, hükümle birlikte tutukluluk halinin devamn karar verildi.

Kalp rahatszl bulunan Sabri çolak, dün gece tutuklu kald Van Yüksek Güvenlikli Kapal Ceza nfaz Kurumunda yaamn yitirdi. Sabri çolakn cenazesi, otopsi ilemlerinin ardndan ailesine teslim edilecek. çolakn cenazesi memleketi Erzurumun Pasinler ilçesinde topraa verilecek.

Ana Sayfaya Git