'Gülen'in köpeğiyim' demişti! O profesörle ilgili flaş gelişme

Erzurum'da FETÖ/PDY soruşturması kapsamında tutuklu yargılanan Atatürk Üniversitesi Mühendislik Fakültesi emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Sabri Çolak'ın (69), 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanmasına devam edildi. Kendisini 'Ben Fetullah Gülen'in köpeğiyim' diye tanımlayan Sabri Çolak'ın mahkemeye sunulan mütalaada 'silahlı terör örgütü yöneticiliğinden 22,5 yıla kadar hapsi istendi.

Haberler 09.04.2018 - 09:15 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

15 Temmuz darbe giriiminin ardndan, yürütülen soruturma kapsamnda emekli öretim üyesi Prof. Dr. Sabri çolak, 11 öretim üyesi ile birlikte gözaltna alnd. Bilgi sahibi olarak ifadesine bavurulan Ü.A., Sabri çolakn örgütün etkin üyesi olduunu iddia etti. çolakn FETÖ/PDYnin manevi abilerinden olduunu belirten Ü.A., sann elebann yannda kaldn söyledi. Yapt sohbetlerde Sabri çolakn himmet topladn bildiren Ü.A., Hatta kendisini Ben Fetullah Gülenin köpeiyim diye adlandrarak propagandasn yapyordu dedi.

TERÖRSTBAI HAYRANLIINI BELGESELDE ANLATMI

Soruturma kapsamnda Sabri çolakn bir internet sitesinde, Geçmiten zler isimli belgeselde örgüte nasl katldn, örgüt lideri Fetullah Gülene olan hayranln ve balln belirttii tespit edildi. Sabri çolakn evinde yaplan aramada talebelerim ibareli not kad, teröristba Gülenin fotoraflarnn bulunduu gazete parçalar ele geçirildi.

YAKLAIK 10-11 DEFA GÖRÜTÜM

22 Temmuz 2016da 1 Nolu Sulh Ceza Hakimliine çkarlan Sabri çolak, suçlamalar kabul etmedi. Sabri çolak, mahkemedeki ifadesinde, Ben böyle bir terör örgütü olduuna 15 Temmuza kadar inanmadm. Bu tarihteki olay, beni çok yaralad. u anda var m bilemiyorum, ama yok da diyemiyorum. O tarihte Fetullah Gülene saygm ve sevgim bitmitir. Suçluluu netleirse, ona zarar vermeye çalacam. u anda gözümden dümütür. 2013 ylnda Erzurumdan birkaç arkadamla Pensilvanyada onu ziyaret ettik. Onu çok sevdiim için, onun da beni çok sevdii için ziyaretine gittiimizde birlikte konuurduk. Yaklak 10-11 defa görümüümdür. Ben Güleni çok sevdiim için, gönülden bal olduum için sorduklarnda hep övdüm. Bu örgüte kesinlikle himmet toplamadm. Sadece eitim kurumlarna yardm ettim. Ben, kesinlikle hiçbir yerde, Ben Fetullah Gülenin köpeiyim eklinde bir söz söylemedim, iftiradr. 15 Temmuzdan sonra gönül bam kopmutur diye kendisini savundu.

DAVA AçILDI

Tutuklu sank Sabri çolakn yarglanmasna devam edildi. Duruma savcs mahkemeye sunduu mütalaada, çolak hakknda silahl terör örgütü yöneticilii suçundan 15 yldan 22,5 yla kadar hapis cezas talep etti. Duruma, sank avukatnn esas hakknda savunma hazrlamas için ertelendi.

Ana Sayfaya Git