Gülistan Doku'dan 10 gündür haber alınamıyor.

Günlerdir kendisinden haber alınamayan üniversite öğrencisi Diyarbakırlı Gülistan Doku için arama çalışmaları sürdürülürken, Vali Tuncay Sonel'le görüşen aile, zanlı Zainal Abarakov'un yurtdışı çıkışına önlem amacıyla gözetim altında tutulduğunu aktardı.

Haberler 14.01.2020 - 14:49 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Kendisinden 10 gündür haber alnamayan Munzur Üniversitesi örencisi Gülistan Doku için bir yandan arama çalmalar sürerken, bir yandan da akbetinin açklanmas ve arama çalmalarnn her yerde yürütülmesi talebiyle eylemler yaplyor.

BARAJ GÖLÜNDE OLMADII NETLEYOR

Günlerdir Baraj Gölünde yürütülen çalmalarn yüzde 95i tamamlanrken, l Afet ve Acil Durum Müdürlüü (AFAD) görevlilerinin yan sra Elaz Emniyet Müdürlüüne bal dalgçlar, jandarma su alt arama kurtarma dalgçlar, polis özel harekat timleri ile Munzur Doa Sporlar ve Arama Kurtarma Dernei (MUDAK) gönüllülerinden oluan 130 kii katlyor. Su Alt Arama Kurtarma ve Deniz Kuvvetlerinden özel bir ekip Uzaktan Kumandal Sualt Tespit Cihaz (ROV) ile arama çalmalarna katld. Buna ramen barajda Gülistan Dokuya ait herhangi bir ize ulalamad.

ARAMALAR KIRSALDA SÜRECEK

64 özel harekat polisinin yan sra jandarma ve polis dedektör köpekleriyle arazide yaplan arama çalmalarnn 8inci gününde de Dokuya ait herhangi bir ize rastlanmad. Ancak alnan bilgilere göre, Vali Tuncay Sonelin arama çalmalarnn baraj gölünde sürmesini istedii belirtildi. Baraj gölünün yan sra bugünden itibaren Dinar Köprü kys ve üniversite çevresindeki krsal kesimlerde aramalar balatld.

VAL: ABARAKOV GÖZETMMZ ALTINDA

Gülistan Dokunun en son görütüü tespit edilen Zainal Abarakovun yurtdna kaçt yönündeki iddialar üzerine Doku ailesi, Vali Sonel ve emniyet müdürüyle görütü. Bu görümede aileden edinilen bilgilere göre Vali Sonelin kendilerine Zainal Abarakovun yurtdna kaçmadn, yeterli delil bulunamamasndan kaynakl gözaltna alamadklarn ve u anda gözetimleri altnda olduu bilgisini paylat belirtildi.

REKTÖR: HMAL SÖZ KONUSU DEL

Gece saatlerinde yurtlarda protesto gösterileri düzenleyen örenciler, üniversite kampüsünde bir araya gelerek Gülistan Dokunun akbetine ilikin somut bilgilerin kamuoyuna açklanmas ve yeterli düzeyde arama çalmalarnn balatlmasn istedi.

Yüzlerce örenci, Gülistan Doku nerede, Dersim uyuma Gülistana sahip çk eklindeki sloganlar eliinde oturma eylem yapmak istedi. Bunun üzerine Rektör Ubeyde pek, örencilerin yanna gelerek, Gülistan Dokunun arama çalmalarn titizlikle sürdüünü, en ufak bir ihmalin söz konusu olmadn savunarak, örencilerin eylemlerini sonlandrmasn istedi.

REKTÖR STFA

Bunun üzerine örenciler, yaptklar eylemin yalnzca Gülistan Dokunun bulunmasna dair olmadn, üniversite de yaanan sorunlara kar da yapldn belirterek, bu sorunlara çözüm bulunmasn istedi. Örencileri susturmaya çalan Rektör pek, örencilerin, ismi tacizle gündeme gelen Cem Tekinoluna dikkat çekmeleri üzerine kampüsten ayrld. Örenciler Rektörü yuhalayarak, Rektör istifa sloganlaryla gönderdi. Yaanan tartmalarn ardndan örenciler kampüste yürüyü gerçekletirdi. Eylem, sloganlar eliinde son buldu.

ALENN TEPKS VAR

Kaybolan Gülistan Dokunun ablas Aygül Doku, Tunceli Barosunda gazetecilere yapt açklamada, aile olarak öncelikli isteklerinin kardeinin sa olarak bulunmas olduunu belirterek, Kardeimin bana bir ey gelmise akbetinin en ksa zamanda ortaya çkartlmasn istiyoruz. dedi.

Arama çalmalarnda bugüne kadar Dinar Köprüsünde kardeine ait olduu iddia edilen bir makas ve kayp ihbar yapld gün saat 16.26da kardeinden Zaynar Abaroka yaplan 4 saniyelik arama kayd dnda kendilerini sonuca götürecek delil bulunmadn ifade eden abla Doku, ilgili kurumlarn kesin bilgi ve belgelerin ailesiyle paylamasn istedi.

Doku, kardeinin bulunmas için çabalayan gerçek ve tüzel tüm kiilere çabalarndan dolay teekkür ettiini sözlerine ekledi.

Baro Bakan Kenan çetin de baro olarak aileyle ilgili tüm kurumlarla görümeleri yaptklarn söyledi.

Ailenin yannda olduklarn belirten çetin, barodaki hukukçularn da konunun takipçisi olduunu aktard.

Tuncelide üniversitede okuyan kzlar Gülistan Dokudan haber alamayan ailesi, yaadklar Diyarbakrdan gelerek 6 Ocakta l Emniyet Müdürlüüne kayp bavurusunda bulunmutu. Dokunun arkadalaryla görüen, cep telefonu sinyallerini izleyen polis ekipleri, kent genelindeki Kent Güvenlii Yönetim Sistemi (KGYS) kaytlarn da incelemi ancak sonuç elde edilememiti.

Ana Sayfaya Git