Gülistan'ı arama çalışmaları 40. günde

Tunceli'de, 5 Ocak gününden bu yana kendisinden haber alınamayan üniversite öğrencisi Gülistan Doku'yu (21) arama çalışmaları 40. günde de sürdü. Aramalarda genç kıza ait bir iz bulunamadı.

Haberler 13.02.2020 - 00:00 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Munzur Üniversitesi çocuk Geliimi Bölümü 2nci snf örencisi Gülistan Doku, kald yurttan 5 Ocak sabah ayrld. Ancak kendisinden bir daha haber alnamad. Diyarbakrda yaayan ailesinin ve yurt arkadalarnn ihbar üzerine arama çalmalar balatld. Görgü tanklarnn ifadeleri ve aratrmalar sonunda Gülistann son olarak Uzunçayr Baraj Gölü üzerindeki Sarsaltuk Viyadüünde görüldüü belirlendi. Bunun üzerine arama çalmalar Uzançayr Baraj Gölü bölgesinde younlatrld.

Gülistan Dokunun bulunmas için yürütülen çalmalar, 40. günde de devam etti. Arama çalmalarna, AFAD, Jandarma Genel komutanl ve Emniyet Genel Müdürlüü bünyesindeki su alt arama-kurtarma polisleri ekipleri ile Ankara Büyükehir Belediyesi bünyesindeki itfaiye ekipleri katlyor. Bugün Uzunçayr Baraj Gölünde yaplan aramalarda ve dallarda Gülistan Dokuya ait hiçbir ize rastlanmad.

400 SAAT DALI YAPILMI

Gülistan Dokunun Uzunçayr Baraj Gölünde arama çalmalar kapsamnda Jandarma Genel Komutanlna ve Emniyet Genel Müdürlüüne bal su alt arama kurtarma ekiplerinin 400 saat dal yaptklar belirlendi. Jandarma Arama Kurtarma (JAK) ekipleri ise 2 sualt robot kamerayla 300 saatten fazla su alt aramas yapt örenildi.

Öte yandan ilk günden itibaren Gülistan Dokuyu arama çalmalarn takip eden Vali Tuncay Sonel beraberindeki Emniyet Müdürü Ylmaz Delen ile birlikte bölgeye gelerek arama çalmalar hakknda bilgi ald. Vali Sonel, Dokunun ailesiyle de görüerek yaplmas gereken her eyi yaptklarn arama çalmalarnn devam edeceini söyledi.

Ana Sayfaya Git