Gülistan'ın son görüntüsü

Tunceli'de 5 Ocak gününden bu yana kayıp olan üniversite öğrencisi Gülistan Doku'yu (21) arama çalışmaları, sürerken olayla ilgili detaylara ulaşıldı.

Haberler 16.01.2020 - 10:13 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Genç kzn kaybolmadan bir gün önce yurtta bulunan arkadana, Beni yalnz brakmayn. yi deilim. Kendimi Munzura atmaya gidiyorum dedii örenildi.

HABER MERKEZ

Munzur Üniversitesi çocuk Geliimi Bölümü 2nci snf örencisi Diyarbakrl Gülistan Duru, 5 Ocak Pazar günüden buyana kayp.

Diyarbakrn Ergani ilçesinde ikamet eden ailesine örenci arkadalarnn kayp olduuna dair bilgi vermesi üzerine ailenin bavurusuyla arama çalmalarna balanan Gülistan Dokudan 11 günden buyanadr haber alnamyor.

Doku ile ilgili sr perdesini aralamaya çalan polis, genç kzn, kaybolmadan bir gün önce Tuncelide yaayan polis memuru E.Y.nin üvey olu olan Dastan asll Rusya uyruklu arkada Z.A. ile görütüünü belirledi. Bunun üzerine Z.A.nn ifadesine bavuruldu. Güvenlik güçlerince yaplan aratrmalar kapsamnda Gülistan Dokunun, cep telefonu kaytlar da mercek altna alnd. Dokunun cep telefonundan en son kaybolduu gün, saat 16.26da arkada Z.A. ile 4 saniyelik görüme yapt ortaya çkt.

Görgü tanklar, yeil kyafet giyen Gülistan Atatürk Mahallesindeki Uzunçayr baraj gölü üzerindeki Sarsaltuk viyadüünde gördüklerini belirtti. Genç kzn cep telefonundan en son viyadüün altnda sinyal alnd tespit edildi. Viyadüün altnda aratrma yapan ekipler, Gülistann isminin yazl olduu ilaç reçetesi ile arkadandan ödünç ald belirlenen bir makas bulundu.

Gülistann intihar mektubu olduu iddia edilen kadn ise geçen yl arkadalarna aka olarak yazp kyafet dolabna yaptrd belirlendi. Not kadnda, Arkadalar ben çkyorum, odam temiz tutun. Ölürsem odam kirli görmesinler. Ne kadar pis bir kzm demesinler yazld ifade edildi.

7 ARAMA SAHASI OLUTURULDU

Gülistann en son görüldüü Uzunçayr baraj gölünün geçtii Sarsaltuk viyadüü çevresinde Tunceli Valilii koordinesinde 7 arama sahas oluturuldu. Jandarma Arama Kurtarma (JAK), Deniz Kuvvetleri Komutanl ekibi, AFAD, Elaz ve Vandan dalgç polis ve askerler, özel harekt polisi, arama köpekleri ve gönüllülerin katlmyla sürdürülen arama çalmalar, 11inci günde de devam etti. Ekipler, kameral sualt rov cihazyla 20 kilometrekarelik alanda arama çalmalarn sürdürüyor. Vali Tuncay Sonel, l Emniyet Müdürü Ylmaz Delen ve Munzur Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ubeyde pek de arama çalmalarn olay yerinde takip ediyor.

SON GÖRÜNTÜLÜRE MOBESE KAMERASINDA

Bu arada, Gülistann son görüntüleri mobese kameralarna yansd. Görüntülerde Gülistann kaybolduu gün olan Pazar günü saat 11.10da Rus uyruklu arkada Z.A.nn çalt valilik yanndaki kafeye geliyor. kilinin darda ayaküstü konutuklar görülüyor. Arkada ile konuurken tartmadklar görülen Gülistann, saat 11.19da kollarn gösünde balayarak dalgn ekilde yaya yolunu kullanmadan yolun karsna geçip, 11.29da ehir içi minibüse bindii görülüyor. Sonrasnda görgü tanklarnn ifadeleri ile baz istasyonu sinyali Sarsaltuk viyadüünde alnan Gülistan, srra kadem bast.

Munzur Üniversitesi çocuk Geliimi Bölümü 2nci snf örencisi Gülistan Dokunun, kald yurttan 5 Ocak günü çkp, bir daha kendisinden haber alnamamas üzerine yurtta kalan arkadalar Kübra O., ve Dilek M.nin emniyete giderek, kayp müracaatnda bulunduu ortaya çkt.

ERKEK ARKADAININ BR KIZLA FOTORAFINI GÖRDÜ

Polise ifade veren ayn yurtta kalan arkada Dilek M., Gülistan yaklak bir ay önce erkek arkada Z.Adan ayrld. Kaybolmadan birkaç gün önce de Z.Ann Instagram hesabnda baka bir kzn resmini gördü. O andan itibaren de Gülistann hareketlerinde deime oldu. Kaybolmadan bir gün önce akam saatlerinde yurttaki odama geldi. Beni yalnz brakmayn. yi deilim. Kendimi Munzura atmaya gidiyorum dedi. Sonra odasna gitti. Bir gün sonra da kendisine ulaamadm. Telefonlarn aradm kapalyd dedii örenildi.

MOBESE VE TÜM KAMERALAR NCELEMEYE ALINDI

Üniversiteli Gülistann kaybolmasnn ardndan Tunceli Emniyet Müdürlüü ekipleri MOBESE kameralar bata olmak üzere civarda bulunan tüm güvenlik kameralarn incelemeye ald. Kamera görüntülerine göre Gülistan Dokunun kaybolduu, 5 Ocak 2020 günü öle saatlerinde Munzur Üniversitesinden tek bana yürüdüü, daha sonra ise dolmua bindi ayn gün baka bir görüntüde ise Gülistan Dokunun Sar Saltuk Viyadüü ve Dinar Köprüsü üzerinde tek bana bekledii görüldü.

Bunun üzerine Elaz Emniyet Müdürlüüne bal kurbaa adamlar, Tunceli Emniyet Müdürlüü, Jandarma SAK Timi, Deniz Kuvvetleri Komutanl ve AFAD ekipleri bu bölgede arama balatt.

ARAMALARDA REçETE VE NOT KAIDI BULUNDU

Yaplan aramalarda Sarsaltuk Viyadüü altnda Gülistan Dokuya ait olan reçete ve not kad ele geçirildi. Bulunan not kad, Gülistannn dier yazlaryla mukayese için, incelenmek üzere kriminal ubeye gönderildi.

ALES YURTTA BAKA NOT BULDU

Bu arada Diyarbakrda yaayan ve olayn ardndan Tunceliye gelen Gülistann ailesinin yurt odasnda yaptklar aramada Vasiyetim balkl bir notu bulduu ve bunun da soruturma dosyasna konduu örenildi. Ailenin notu bulmas üzerine savc talimatyla yurtta arama yapan polis, Gülistana ait olan flash bellek, SD kart ve dier materyallare el koydu. Gülistan Dokuyla ilgili ekiplerin çalmas sürüyor.

Ana Sayfaya Git