Gülistan'a ne oldu?

Tunceli'de 9 gündür kayıp olan Diyarbakırlı Gülistan Doku'nun yaşadığı ilişki, arkadaşları ve üniversitede yaşadıkları, sırlar alemini oluştururken, yakın arkadaşı anlattı.

Haberler 13.01.2020 - 14:25 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Munzur Üniversite örencisi olan Diyarbakrl Gülistan Dokudan 9 gündür haber alnamyor. Arama çalmalarna devam edilen Dokunun, derse geç kalan örencilerden 5 TL toplayan bir öretim görevlisini yakn zaman önce Rektörlüe ikayet ettii örenilirken, telefonla son görütüü kii olan ve erkek arkada olduu söylenen Rus uykurlu Zainal Abarakovun evli olduu ortaya çkt.

Tuncelideki Munzur Üniversitesi Meslek Yüksek Okulu çocuk Geliimi Bölümü 2nci snf örencisi olan Diyarbakrn Ergani ilçesi nüfusuna kaytl olan Gülistan Doku, 5 Ocak Pazar gününden bu yana kayp. Kendisinden haber alnamamas üzerine arama çalmalar balatlan Dokuya dair ulalan son bilgi, Tunceli Barosu avukatlarnn Cuma günü yapt bavuru üzerine HTS sinyal kaytlarna dair yaplan inceleme neticesinde kaybolduu gün saat 16.29da son olarak eski erkek arkada Zainal Abarakov ile Atatürk Mahallesinde 4 saniyelik bir telefon görümesi yapt.

Ulalan bu bilgi üzerine avukatlar aileyle birlikte tespit edilen telefon görümelerini Tunceli Cumhuriyet Basavcl ve Valilie sundu. Bu bavuru dorultusunda Cumhuriyet Basavcl ve Tunceli Valilii tarafndan yaplan açklama ise, Gülistan Dokuya ilikin çalmalarn titizlikle ve aralksz sürdürüldüü ifade edildi. Fakat 8 gündür kayp olan Dokuya dair yürütülen çalmalar sadece Uzun çayr Baraj Gölü, Dinar Köprüsü çevresi ile snrl.

ABAROKOVUN EVL OLDUUNDAN HABERSZD

Dokunun telefonla en son görütüü kii olarak kaytlara geçen eski erkek arkada olan Rus uyruklu Zainal Abarakov (23), Tuncelide görevli bir polisin üvey olu. Rusyada doup büyüyen Abarakov, yaklak 4 yldr üvey babas ve annesiyle birlikte Tuncelide yayor. Gülistan Doku ile bir yl önce birlikte çaltklar cafede tanan Abarokovun evli olduu ise, Gülistann kaybolmas sonras alnan ifadesinde ortaya çkt. Gülistann evli olduundan habersiz olduu Abarokovla olan ilikisini yaadklar sorunlar nedeniyle yaklak bir ay önce noktalad belirtiliyor.

YAKIN ARKADAI ANLATTI

kili arasnda yaanan sorunlar yakndan bilen, ancak ismini vermek istemeyen Gülistann bir yakn arkada, arada izin alp il dna çkan Abarakovun yaam, ailesi ve kendisinden hiçbir ekilde bahsetmediini bu nedenle kendisini çok da tanmadklarn ifade etti.

GÜLSTAN YNE ABARAKOV LE GÖRÜMEYE GTT

Gülistan kaybolmasndan bir gün önce Abarakov ile Atatürk Mahallesindeki evlerinin önünde tarttn, olu ve Gülistann tarttklarn gören annesinin ise yukar çkmalarn istediini anlatan arkada, sonrasnda yaananlara dair u bilgileri paylat:

Abarakovun annesi ikisinin evde konumasn istiyor. Konumalar orada devam ediyor. Daha sonra Gülistan saat gece 11.00 gibi evde çkyor. Babas, Abarakovdan Gülistan eve arabayla brakmasn istiyor. Ancak Gülistan yürüyerek ilerliyor. Abarakov, Gülistann arabaya binmesini istiyor. Gülistan hiçbir ekilde binmeyince orada arbede yaanyor. Bunun üzerine çevredekiler emniyete haber veriyor. Ancak gelen emniyet ekibine Gülistan bu durumdan ikayetçi olmadn söylüyor. Bu durum polis babaya da bildiriliyor. Gece geç bir saat olmasndan kaynakl Gülistan bir hocasn arayp gelip kendisini almasn istiyor. O gece hocasnda kalyor. Sabah kalktnda da hocasna yurtta gideceini söylüyor. Gülistann yakn arkada olmamdan kaynakl Abarokov bana da mesaj att ve aralarnda geçenleri anlatt. Gülistann durumundan endie duyduunu söyledi. Ben o esnada Gülistana ulatm ve kendisi de bana durumu yüz yüze görüünce anlatacan söyledi. Bu konumadan sonra kendisine bir daha ulaamadm. Ancak o esnada Gülistan yine Abarakov ile görümeye gidiyor. Orada ne konuuldu bilmiyorum. çocuun aktarmna göre, güya gece yaadklarndan kaynakl özür dilemek için gitmi. Biz zaten o esnada hiçbir ekilde Gülistana ulaamadk.

GEç KALAN ÖRENCDEN 5 TL

Gülistanla en son görüen kii olmas nedeniyle kaybolmasna dair üpheler Abarakova çevrilirken, dikkat çekici bir baka bilgiye daha ulald. Bu bilgi, Gülistann eitim gördüü Munzur Üniversitesi çocuk Geliim Bölümünde görevli C.A. isimli bir öretim görevlisinin derse geç kalan örencilerden 5 TL toplad yönünde.

DLEKçE LE KAYET OLDU

Bu durumdan rahatsz olsalar da devamszlktan okulda kalma endiesi duyan örencilerin, derse her geç kaldklarnda ismi zikredilen öretim görevlisine 5 TL ödedikleri belirtiliyor. Bu durumdan rahatsz olan 3 örenci bir süre sonra durumu dilekçe ile Rektöre ikayet etti. Dilekçe veren bu örenciden biri de Gülistan Doku.

Dokunun Rektörlüe teslim ettii 3 Aralk 2019 tarihli imzal dilekçesinde u ifadeler yer alyor: Snfa hocadan sonra girdiimiz zaman 5 TL para talep etmektedir. Para vermediimiz takdirde derse girememekteyiz. Burslu bir örenci olarak bu paray karlayamyorum. Dönem bandan beri bu skntyla derse girmekteyim. Devamszlk korkusuyla arkadalarm ses çkaramamaktadr.

KAYET EDEN ÖRENCLER TEHDT ETT

Verilen dilekçeler üzerine hakknda soruturma balatlmas üzerine sözkonusu öretim görevlisinin dilekçe veren örencileri snfta brakaca tehdidinde bulunduu ileri sürüldü. Yaanan bu olayn Gülistan etkilediini dile getiren arkadalar, dilekçelerin teslimi öncesi ismi geçen eitim görevlisi ile görütüklerini ancak sonuç almadklar belirtti. Öretim görevlisinin kendisi ile görüenleri 5 TL ödeyemiyor musunuz? diyerek rencide ettiini ileri süren örenciler, yaanan bu olay sonras Gülistann okula pek gelmediini ifade etti.

Ana Sayfaya Git