Gülistan'dan ses hala yok

Tunceli'de 5 Ocak gününden bu yana kendisinden haber alınamayan Munzur Üniversitesi öğrencisi Gülistan Doku'nun (21), arama çalışmaları 17'nci günde sürerken, anne Bedriye Doku, kızının bulunması için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'dan yardım istedi.

Haberler 22.01.2020 - 10:46 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Munzur Üniversitesi çocuk Geliimi Bölümü 2nci snf örencisi Gülistan Doku, 5 Ocakta kald yurttan ayrldktan sonra kendisinden bir daha haber alnamad. Diyarbakrda oturan Gülistann ailesi, kzlarnn kaybolduu gün Tunceliye gelerek, güvenlik güçlerine ihbarda bulunmasyla arama çalmalar balatld. Yaplan tespitlerle Gülistann son görüldüü Uzançayr Baraj Gölü bölgesinde arama çalmalar balatld.

ARAMA çALIMALARI 750 BN METREKAREYE YAYILDI

Deniz Kuvvetleri Komutanl, AFAD, Jandarma Arama Kurtarma (JAK) ekipleri, dalgç polisler, polis özel harekat, stanbul, zmir, Ankara, Konya, Diyarbakr, Adyaman ve Elaz itfaiyecilerinden oluan 150 kiilik ekip, Gülistana ulamak için seferber oldu. Tunceli Jandarma Komutanlna bünyesindeki ceset ve iz bulma köpei karadan 60 kilometrelik bir alanda Gülistann izini sürdü. Uzunçayr Baraj Gölünde bugün arama çalmalar, 8 ekip tarafndan 750 bin metrekareye yayld. Ekipler 2 bin 500 metre uzunluunda 300 metre geniliinde 8 ayr bölgede arama çalmalarn sürdürüyor.

ANNESNDEN EMNE ERDOANA çARI

Kz Gülistan için yaplan arama çalmalar bölgesine gelen anne Bedriye Doku, Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoann ei Emine Erdoandan yardm talebinde bulundu. Anne Bedriye Doku, kznn kaybolmasnda erkek arkada Rusya vatanda Z.A.y sorumlu tutarak, unlar söyledi:

Sayn Emine Erdoana sesleniyorum bana yardmc olun. Ben de anneyim sen de bir annesin. Benim kzm Türkiyenin kzdr. Ben burada her gün ölüyorum. O çocuk yüzünden benim kzmn bana bunlar geldi. O benim kzm kandrd. Ne yaptysa o çocuk yapt neden onu tutuklamyorsunuz ? Bir çocuk akam eve gelemezse o ana ne yapar. Kzm ölüyse ölüsünü diriyse dirisini tüm Türkiyeden istiyorum. Kzm yayorsan lütfen gel gel. Kimse sana bir ey demiyor bana bir telefon aç yeter. Biz kaç gündür burada öldük bittik. Kzm ne olursun gel artk. Gelmiyorsan bana bir telefon aç, o telefon bana yeter.

Ana Sayfaya Git