Gümrükçülere "özel harekat" eğitimi

Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde görev yapan gümrük muhafaza personeli, "özel harekat" polisleri tarafından eğitildi. Kitle psikolojisi, toplu olaylara müdahale, güvenli araç ve kişi durdurma, saha güvenliğinin sağlanması ve patlayıcı madde konularında verilen eğitime ilk etapta 400 gümrük muhafaza personeli katıldı.

Haberler 28.11.2016 - 09:35 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Dou ve Güneydou Anadolu bölgelerinde snr kaplarnda görev yapan gümrük muhafaza personeline, özel harekat polisleri tarafndan kitle psikolojisi, toplu olaylara müdahale, güvenli araç ve kii durdurma, saha güvenliinin salanmas ve patlayc madde konularnda eitim verildi.

Gümrük ve Ticaret Bakanl yetkililerinden edinilen bilgiye göre, kaçakçlkla etkin mücadele edilmesi, yasa d geçilerde zafiyet yaanmamas ve gümrük sahalarnda asayiin salanmas konusunda alnan önlemler her geçen gün artrlyor.

Bu kapsamda, Bakanlkça gümrük sahalarnda kurulan yüz tanma sistemleri, kapal devre kamera sistemleri, silah-bomba ve mühimmat tespitinde kullanlan dedektör köpekler ile yüksek kapasiteli güvenlik ekipmanlar gibi kaçakçlkla mücadeleye imkan tanyan teknik önlemlerin yannda, toplumsal olaylara müdahale konusunda da etkin bir eitim verilmesi kararlatrld.

ÖZEL HAREKAT ETM

çileri Bakanl ile imzalanan protokol kapsamnda, özellikle Dou ve Güneydou Anadolu Bölgesindeki snr kaplarnda görev yapan gümrük muhafaza personeline, teorik ve pratik saha eitimi verilmesi planland.

Özel hareket personeli eitmenleri tarafndan verilen eitimler kapsamnda 400 kiilik ilk gruba yönelik program Antalyada tamamland.

Söz konusu eitimlerde gümrük muhafaza personeline kitle psikolojisi, toplu olaylara müdahale, etkili müzakere, güvenli araç ve kii durdurma, elle kontrol, saha güvenliinin salanmas ve patlayc madde eitimi gibi konularda teorik ve uygulama eitimleri verildi.

Verimli geçen eitimler sayesinde personelin müdahale kabiliyetinin daha da artaca belirtilirken, eitime katlm salayanlara Gümrükler Muhafaza Genel Müdürü Abdullah Soylu ve Polis Akademisi Bakan Yardmcs Ufuk Ayhan tarafndan sertifika verildi.

Ana Sayfaya Git