Günde 100 ton peynir üretiliyor

Bölgenin en büyük hayvan pazarına sahip olan Siverek ilçesinde, ilkbahar aylarının gelmesiyle beraber günde 100 ton peynir üretilerek Türkiye'nin dört bir yanına gönderiliyor.

Haberler 25.04.2018 - 09:03 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Yalarn ilkbaharda yetersiz olmas ve yem fiyatlarnn yüksek olmasndan dolay geçen yllara göre taze peynirin fiyat yükselmi durumda. lçenin Haliliye Mahallesinde bulunan peynir pazarna sabahn erken saatlerinde ehir merkezi ve köylerden posta arabalaryla tanan taze peynir burada tüccarlara satlp, ülkenin deiik illerine gönderiliyor. Taze peynir 8 ile 11 lira arasnda kalitesine göre alc buluyor.

Siverek taze peyniri tezgahtaki yerini ald

Siverek peynir pazarnda esnaflk yapan Hac enate, ilçe pazarna günlük olarak en az 50 ile 60 ton arasnda peynir geldiini söyleyerek, Bu peynir Siverekin çeitli köylerinden ve ilçe merkezindeki hayvan besicileri tarafndan üretilmekte. Pazara gelen peyniri biz satn alp Adana, Erzincan, Elaz, Nevehir, stanbul gibi büyük ehirlere paketleyip gönderiyoruz dedi.

Fiyatlarn peynirin kalitesine göre deitiini belirten esnaf enate, Fiyatlar 8 ile 11 lira arasnda deiiyor. Kelle dediimiz peynir türü 8 lira civarlarnda iken, kuzu ba dediimiz peynir ise 10-11 lira arasnda. Geçen seneye göre fiyatlar pahal olmu, bunun sebebi ise hayvanclktaki yem fiyatlarnn yükselmesi ve ilkbaharda yeterince yamurun yamamasdr diye konutu.

Baka illerde Siverek peyniri adyla deiik markalarn sata sunulduuna dikkat çeken esnaf Mevlüt Asal, Siverek peyniri çktktan sonra yüksek tonajlarda satn alp deiik il ve ilçelere yolluyoruz ve buralarda iletilen Siverek peyniri deiik markalarla marketlere gönderiliyor. Ortalama ben kendim günde on ton peynir alp, dar yolluyorum maalesef benim yolladm peynirden kimsenin haberi yok eklinde konutu

lçede günde 100 ton peynir üretiliyor

lçede günde yaklak olarak 100 ton peynirin üretildiine dikkat çeken esnaf Asal, Bu 100 tondan 60-80 ton aras pazarda, dieri dükkanlarda halka satlyor. Siverekten Adanaya tek günde 60 ton peynir gidiyor ve deiik markalar vurulup Siverek peyniri orann peyniri saylyor dedi.

lçede bu kadar üretilen peynire ramen tek bir patentli peynir markas olmadn söyleyen Mevlüt Asal, Burada Siverekin öz peyniri ya da tulum peyniri gibi patentli bir marka yok. Burada üretilen peyniri Erzincan, Elaz, Adanaya gönderiyoruz. Adamlar orada kendi patentinde iletip 9 liraya aldklar peyniri 21-22 liraya Erzincan tulumu diye satyorlar ifadelerini kulland.

Ana Sayfaya Git