Gündüz hurdacı, akşam ressam

ADIYAMAN'da, üniversitenin resim bölümünden mezun olan 4 çocuk babası Mahmut Yıldız (40), gündüzleri hurdacılık akşamları ise sipariş üzerine yaptığı yağlı boya tabloları satarak geçimini sağlıyor.

Haberler 24.04.2019 - 09:45 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

2007 ylnda Erzurum Atatürk Üniversitesi Eitim Fakültesi Resim Bölümünü bitiren Mahmut Yldz, i bulamaynca hurdaclk yapmaya balad. Resim tutkusundan da vazgeçmeyen Yldz, akamlar da yal boya ve kara kalem çalmalara imza atyor. Mahmut Yldz, evinin bir bölümünde sergiledii resimleri talep olmas durumunda satarak ek kazanç elde ediyor.

HURDACILIK YAPIYOR

Hurdaclktan kazand parann bir ksmn resim malzemesi almakta kullandn ifade eden Yldz, Uluslararas resim yarmasna katldm ve dereceye girdim. Resim yapyorum, evimin geçimini salamak için de hurdaclk yapyorum. naatlarda çalyordum daha önceki yllarda, rahatszlannca bu sefer hurdacla baladm. Ailemi bu ekilde geçindirmeye çalyorum. Mecburen zor oluyor, hayat artlar zor. Hrszlk yapmamak için namuslu bir yaam sürmek için mecburen çalmak zorundaym, evimin geçimini salamak zorundaym. Yllardan beri snava giriyorum. 2-3 yldr KPSSye çalmadm, ara verdim. Yaptm tablolar hediye ettiklerim de var. Birçok devlet kurumuna hediye ettiim de var. Sipari üzerine yaptm çalmalarm var. Onlar satyorum kara kalem, ya boya, her türlü resim tekniini biliyorum diye konutu.

RESSAMLARIN TEKN

Örnek ald ressamlarn tekniklerini incelediini belirten Mahmut Yldz, Örnek aldm üstatlar var, yabanc olsun Türk olsun. Türk ressamlardan Abidin Dino, brahim çall yabanclardan da Rembrandt, Salvador Dali var; örnek alyorum, her türlü teknii uygulamaya çalyorum. Sürekli aratryorum; hangi ressamlar ne gibi teknikler kullanyor. Mutlaka eksikliim vardr. Ben kendimi süper bir ressam olarak görmüyorum dedi.

Yldz, Yetkililere sesleniyorum; sanata ve sanatçya önem versinler. Ailelere de sesleniyorum; çocuklar istedii, müzik olsun, beden eitimi olsun, resim olsun eer yetenei varsa onlara yönlendirsinler. Daha önce yaptm tablolarn çounu sattm hediye ettiim de vard. Yal boya tablolardan iki hafta süren de var bir yl süren de var. Hurdadan topladm paralarla hem resim malzemesi alyorum hem de evimi geçindiriyorum. Özellikle eime çok teekkür ederim, bu destei esirgemedii için. Bana çok destei oluyor. Hl umudum var ama nasl yapacam bilmiyorum. Bir yandan çocuklara bakmam lazm bir yandan ders mi çalaym o beni skntya sokuyor ifadelerini kulland.

Ana Sayfaya Git