Güneydoğu kavruluyor

Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde mevsim normallerinin üzerine çıkan hava sıcaklığı bazı il ve ilçelerde 40 dereceyi aştı.

Haberler 27.06.2019 - 11:36 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakr Meteoroloji 15. Bölge Müdürlüünden alnan bilgiye göre, bölgede scaklk uzun yllar ortalamasnn birkaç derece üstüne çkt. Diyarbakrda dün en yüksek 40 derece olarak ölçülen scaklk, bugün 42 dereceyi gördü. Kentte, yarn scakln 41 derece olmas bekleniyor.

Batmanda dün 41 derece olan scaklk, bugün ve yarn 42 derece, rnakn Cizre ilçesinde dün 43, bugün 45, yarn 44, Silopi ilçesinde dün 42, bugün 44, yarn da 43 derece olmas tahmin ediliyor.

Bölgedeki scakln 28 Hazirandan itibaren mevsim normallerinde seyretmesi bekleniyor.

Diyarbakr, Batman ve rnakta scakln 40 dereceyi amas yaam olumsuz etkiledi. Diyarbakrda scaktan bunalanlar, gölge mekanlarda zaman geçirmeye çalyor. Baz vatandalar da scakln etkisini azaltmak için tarihi Sur diplerinde gölge alanlara snyor.

Süs havuzunda serinliyorlar

Sur ilçesinde çok sayda çocuk da Anzeledeki süs havuzunda serinliyor.

12 yandaki Hasan Klç, serinlemek için Anzeleye geldiklerini anlatarak, Okullar tatil oldu, havalar 40 dereceyi at. Biz de serinlemek için tek bu yolu bulduk. ifadelerini kulland.

Muhammed Aktan da havuzlara ücretli olduu için gidemediklerini, bu nedenle Anzelede serinlediklerini aktard.

Kavurucu scaklar yayoruz

rnakn Cizre ilçesi de scak havann etkisi altnda. lçede yaayan Abdullah Güldürmez, ilçede yaz aylarnda scakln 45 dereceyi atn, bundan dolay zorlandklarn söyledi.

Ccak havada çalan insanlar bulunduunu ifade eden Güldürmez, Ama esnaf scak havada kepenkleri kapatp akam üzeri açyor. Burada yaz aylarnda insanlar scak hava nedeniyle çok zor artlarda yayor. Cizrede yaz aylarnda kavurucu scaklar yayoruz. dedi.

Uzmanlar, yüksek scaklklardan dolay yaanabilecek olumsuzluklara kar dikkatli olunmas ve scakln youn olarak hissedildii ölen saatlerinde darya çklmamas uyarsnda bulundu.

anlurfada scak hava yaam olumsuz etkiliyor

Türkiyenin en scak kentlerinin banda gelen anlurfada scak hava yaam olumsuz etkiliyor.

Güneydou Anadolu Bölgesinde hava scakl hissedilir derecede artarken, anlurfada scaklk öle saatlerinde 44 derece kaydedildi.

Scak hava nedeniyle vatandalar, dar çkmamay tercih etti. Sokaa çkan az saydaki vatanda da parklarda ve tarihi Balklgöl Yerlekesindeki gölgelik alanlarda scaktan korunmaya çalt.

Vatandalardan Sadk Kara ise scak havann yaam olumsuz etkilediini, gölgede bile durmann zorlatn kaydetti.

Ana Sayfaya Git