Güneydoğu'da kültür sanat

Gaziantep'te "Sanat" ve "Maşa ile Koca Ayı", Şanlıurfa'da "Uyuyan Güzel" ve "Komşu Köyün Delisi" adlı oyunlar tiyatroseverlerin beğenisine sunulacak.

Haberler 08.12.2017 - 08:59 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Gaziantepte ve anlurfada ikier oyun sanatseverlerle buluacak.

stanbul Aysa Tiyatrosunun Sanat adl oyunu, Gaziantepli tiyatroseverlerin beenisine sunulacak. Yasmina Rezann yazd Gencay Gürünün Türkçeye uyarlad ve yönettii oyunda, usta sanatçlar Can Gürzap, Cihan Ünal ve Mutlu Güney rol alyor.

Üç samimi arkadan bir tablo dolaysyla dostluklarn sorgulad oyun, 8 Aralk Cuma saat 20.00de Gaziantep Üniversitesi Atatürk Kültür Sahnesinde izlenebilecek.

- Maa ile Koca Ay

Rus yapm çizgi dizi Maa ile Koca Aydan uyarlanan oyun, Gaziantepli minikler için sahnelenecek.

Tark erbetçiolu tarafndan senaryolatrlp sahneye konulan oyun, Maa adnda küçük bir Rus kz ile sirkten emekli Mika adnda bir ay arasnda geçen maceralar konu ediniyor.

Oyun, 13 Aralk çaramba saat 10.30 ve 19.00da Atatürk Kültür Sahnesinde izlenebilecek.

- anlurfa

anlurfa Büyükehir Belediyesi ehir Tiyatrosu, 9 Aralk Cuma günü Recep Gençin derledii Uyuyan Güzel adl çocuk oyununu saat 13.30da, Üstün Dökmenin yazd ve Hasan Ocakolunun yönettii Komu Köyün Delisi adl oyunu ise saat 19.30da air Nabi Kültür Merkezinde sahneye koyacak.

- Kilis

Kilis Yardmlama Dernei Türk Sanat Müzii Korosu, kentin düman igalinden kurtuluunun 96. yl dönümü etkinlikleri kapsamnda, ef Cengiz Takent yönetiminde konser verecek.

Valilikçe organize edilen konser, Kilis 7 Aralk Üniversitesi Konferans Salonunda bu akam saat 20.00de gerçekletirilecek.

Koro, sultaniyegah makamnda çeitli eserleri seslendirilecek.

Ana Sayfaya Git