“Güneydoğu’yu en iyi şekilde tanıtacağız”

TURSAB Yöre Temsil Kurulu (YTK) Başkanı Mehmet Akyıl, bölgenin tarihsel yönüyle turizm alanında geleceğinin verimli olduğunu belirterek, “Diyarbakır, Mardin, Batman, Siirt ve Şırnak illerinde turizmin canlanması için bir bütün halinde hareket edeceğiz. İllerimizde bulunan yönetim kurulu üyelerimizle Güneydoğu’yu en iyi şekilde tanıtacağız” dedi.

Haberler 01.08.2018 - 10:24 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

TURSAB Yöre Temsil Kurulu (YTK) Bakan Mehmet Akyl, sadece il baznda deil bölgesel çalmalara balandn ifade etti. Akyl bölge illerinin turizm potansiyelini canlandrmak ve turistik alanlarn gezilip görülmesini salamak için tüm tur operatörlerinin sürekli turlar düzenlemesini salayp bölgenin kültürüyle, tarihiyle, gastronomisi ile ülkenin en zengin bölgesi olduunu göstereceklerini söyledi. Mardin, Batman, Siirt ve rnak illerinin Diyarbakrda birletiini aktaran Akyl, Bölgemizin kültür ve turizm deerlerini, turizm kentleri olarak bir bütün halinde planlayp, turizm çeitliliini arttrp mevcut deerlerimizi de iyiletirdikten sonra dönüümlerin daha iyi olacana inanyorum. çünkü turizm ile ilgili bütün aktörlerin yapaca ibirlii ve güç birlii, bölgemizin sahip olduu kültür ve turizm potansiyelinin tespitine, harekete geçirilmesine, tantlmasna, bu alanda yeni istihdam olanaklar oluturulmasna, bölgenin olumsuz imajnn iyiletirilmesine ve bölgeye yönelik yatrmlarn tevik edilmesine çok önemli katklar salayacaktr. Diyarbakr, Mardin, Batman, Siirt ve rnak illerinde turizmin canlanmas için bir bütün halinde hareket edeceiz. llerimizde bulunan yönetim kurulu üyelerimizle Güneydouyu en iyi ekilde tantacaz diye konutu.

Ön yarg ve negatif algy kaldracaz

Diyarbakr Valisi Hasan Basri Güzelolunun da kendilerini desteklediklerini dile getiren Akyl, unlar kaydetti: Bata ilimiz olmak üzere bürokrasimizin de destei ile ön yarg ve negatif alg gittikçe dalmaktadr. Bu ön yarg ve negatif alglar tüm bölgemizden kaldracaz. Bizlere destek veren tüm kamu kurumlar ve özel sektörümüze de bu konuda teekkür ediyorum.

Ana Sayfaya Git