"Güneydoğu artık turizmle anılacak"

Kültür ve Turizm Bakanı Kurtulmuş "Güneydoğu artık turizmle anılacak. Terör baskısı altında ezilen Güneydoğumuzda huzuru tesis etmek üzere, şer odaklarının ittifaklarına karşı sürdürdüğümüz kararlı mücadelemizi artık turizmle taçlandırıyor ve yol haritamızı belirlemek üzere sektörümüzle Şanlıurfa'da turizm çalıştayı düzenliyoruz"

Haberler 12.04.2018 - 10:16 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Kültür ve Turizm Bakan Numan Kurtulmu, Güneydou artk turizmle anlacak. Terör basks altnda ezilen Güneydoumuzda huzuru tesis etmek üzere, er odaklarnn ittifaklarna kar sürdürdüümüz kararl mücadelemizi artk turizmle taçlandryor ve yol haritamz belirlemek üzere sektörümüzle anlurfada turizm çaltay düzenliyoruz. ifadelerini kulland.

Kültür ve Turizm Bakanlndan yaplan yazl açklamaya göre, turizm sektörü anlurfa ile Mardini turizmde birer cazibe merkezi haline dönütürmek üzere bir araya geliyor.

Bakanln TÜROB, TÜRSAB, TÜROFED, TUREB ve TYD ile gerçekletirecei turizm bulumas, il protokollerinin de katlmyla 13 Nisanda anlurfa Nevali Otelde yaplacak.

- Yol haritas belirlenecek

Açklamada görülerine yer verilen Bakan Kurtulmu, Güneydou illerinin artk terörle deil turizm potansiyelleri, kadim medeniyetleri, esiz kültürel ve tarihi miraslaryla anlmas için youn gayret sarf ettiklerini belirtti.

Kurtulmu, unlar kaydetti:

Güneydou artk turizmle anlacak. Terör basks altnda ezilen Güneydoumuzda huzuru tesis etmek üzere, er odaklarnn ittifaklarna kar sürdürdüümüz kararl mücadelemizi artk turizmle taçlandryor ve yol haritamz belirlemek üzere sektörümüzle anlurfada turizm çaltay düzenliyoruz. Büyük medeniyet geçmileriyle Türkiyenin adeta göz bebei olan anlurfa ve Mardin illerimizin turizmden ald pay artrmak üzere, Turizm Haftas arifesinde gerçekletireceimiz çaltayda, bu illerimizin hem turizm hem de kültür potansiyellerinin gelitirilmesine yönelik çalmalarmz planlayacaz.

Kurtulmu, turizmin tüm yla yaylmas, ürünlerin çeitlendirilmesi, bölgesel ve yerel turizm imaj oluturulmas hedefleriyle düzenleyecekleri çaltayn, anlurfa ve Mardindeki mevcut turizm potansiyelinin sürdürülebilirlik perspektifi içinde ele alnmasn salayacan vurgulad.

Ana Sayfaya Git