Güneydoğu düğünlerinde altın tercihleri değişiyor

Düğünlerde takılan yüksek miktardaki altınlarla dikkati çeken Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde kuyumcular, Kovid-19 normalleşme süreci kapsamında 1 Temmuz'dan itibaren başlayacak düğün sezonuna hazırlanıyor

Haberler 27.06.2020 - 10:57 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Düünlerde taklan yüksek miktardaki altnlarla dikkati çeken Güneydou Anadolu Bölgesinde, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) normalleme süreci kapsamnda 1 Temmuzdan itibaren balayacak düün sezonu öncesi kuyumcular da deien tüketici tercihlerine göre hazrlk yapyor.

Kovid-19 nedeniyle düünleri ertelenen çiftler, normalleme süreciyle yeniden tatl bir tela içine girdi.

Gaziantep Kuyumcular Odas Bakan Sedat Özdinç, salgn sürecinde kuyumcularn da bütün sektörler gibi etkilendiini söyledi.

Salgnla birlikte dünya genelindeki etkiyle altn fiyatlarnn yükseldiini ifade eden Özdinç, bunun da evlenecek çiftlere yansdn belirtti.

Özdinç, düünlerde altn alma geleneinin halen devam ettiini ancak tercih edilen miktarda deiiklie gidildiini kaydetti.

Bu deiikliin kuyumcular da etkilediini ifade eden Özdinç, 1 Temmuz itibaryla düünlerin yaplacak olmasnn piyasaya bir hareketlilik getirdiini aktard.

- Bilezikler inceldi

Bölgede evlilik hazrlklarnda en büyük harcamann altna yapldna iaret eden Özdinç, öyle konutu:

Eskiden insanlar 12 çift bilezik, kolye, küpe, kordon, kemer, alyans alrd ve evlenirdi. u an bunlarn içinde ilk tarihe karan altn kemer oldu. Hiç kimse artk kemer almyor. Kemer altn yaptranmz hiç yok. Geçmite 12 çift bilezik alrlard imdi ise 1 veya 2 çifte ancak güçleri yetiyor. Kaln alyanslar tercih edilirdi, artk ince alyanslar tercih edilmeye baland. Bilezikler 15-20 gramlklar alnrd, u an 7-10 gramlklar alnyor.

Özdinç, düünlere davetli olarak gelenlerin takt altnlarda da tercihlerin deitiini anlatarak, Artk çeyrek ve yarm altn takan kalmad gram altna dönüldü. dedi.

Yatrm arac olarak altn tercih edenlere de seslenen Özdinç, Halkmz uzun vadede altna yatrm yapsnlar lütfen. Bir de en önemli nokta anne ve babasnn alveri yapt kuyumcuyu terk etmesinler. Onun için güvendikleri kuyumcularla devaml alveri yapsnlar. diye konutu.

Ana Sayfaya Git