Güneydoğu kavruldu

Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde etkili olan sıcak hava nedeniyle büyükler park ve bahçelerde çocuklar ise havuz ve kanallarda serinlemeye çalışıyor.

Haberler 28.06.2017 - 10:24 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Türkiyenin en scak kentlerinin banda gelen Diarbakr ve anlurfada hava scakl 40 dereceyi at. Bölgenin merkezi konumundaki Gaziantepte ise scaklk 39 derece olarak ölçülürken, Diyarbakr, anlurfa, Malatya, Elaz, Adyaman, Tunceli ve Bingöl için yüksek scaklk uyars yapld.

DYARBAKIR HAZARA AKIN ETT

Nemle etkisini artran scak nedeniyle cadde ve sokaklar bo kalrken vatandalar, daha çok Ramazan Bayram tatilini evlerinde veya kent merkezlerindeki yeil alanlarda geçirmeyi tercih ediyor. Diyarbakr özellikle Hazar gölüne adeta akn ederken, ehrin dier yeil alanlar ve parklar, insanlarla doldu tat.

anlurfada ise vatandalar daha çok tarihi Balklgöl Yerlekesindeki park ve gölgelik alanlarda vakit geçiriyor. Scaktan korunmak isteyen vatandalar, balklara yem atp, buradaki aaçlarn gölgesinde dinleniyor.

çOCUKLAR YÜZEREK SERNLEDLER

Bölge genelinde scaktan bunalan baz çocuklar, Dicle Nehri ve Havuzlarn yansra, sulama kanallarnda ve süs havuzlarnda yüzerek serinlemeye çaltklar gözlenirken, Yaplan uyar ve alnan önlemlere ramen kanal üzerindeki balant köprülerinin korkuluklarn aan çocuklar buradan atlayarak kanalda yüzüyor. Öte yandan hafta boyunca scak havann etkisini artrarak devam ettirecei örenildi.

VATANDAA SICAKLIK UYARISI YAPILDI

Meteoroloji 13. Bölge Müdürlüünden yaplan açklamaya göre, bölgede yarn sabaha kadar havann açk ve az bulutlu geçecei tahmin ediliyor. Hava scaklklarnn Adyamanda 42, Malatyada 40, Elazda 39, Tunceli ve Bingölde ise 38 dereceye ulamas beklenen bölgede, yüksek scaklklardan dolay vatandalarn, yaanabilecek olumsuzluklara kar dikkatli olmalar istendi. Bölgede, rüzgar ise deiik yönlerden hafif, ara sra orta kuvvette esecek.

UZMANLAR UYARIYOR

Uzmanlar, bol su içilmesini, en az 40 koruma faktörlü (SPF) kremlerin sürülerek dar çklmasn, serin tutacak pamuk veya keten gibi nefes alabilen, geni kyafetler giyilmesini, aktivitelerin kstlanmasn, scak havalarda bir kiide ba ars, bulant-kusma, bilinç deiiklii ya da baylma olduysa bu kiinin en yakn acil servise götürülmesini ya da 112den yardm istenmesi konusunda uyard.

Ana Sayfaya Git