Güneydoğu kızıla büründü

Suriye ve Irak üzerinden gelen toz bulutları Diyarbakır, Şırnak, Mardin, Şanlıurfa ve Batman'da etkili oldu. Havayı kaplayan toz bulutu dolayısıyla adeta gündüz geceye dönüştü, yağmur çamur halinde yağdı.

Haberler 20.01.2018 - 09:39 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrda ölen saatlerinde had safhaya ulaan tozlar nedeniyle gökyüzü bir anda kzla dönüürken, toz bulutlarnn yamurla birlemesiyle birlikte çamur yad. Öte yandan etkili olan youn sis de sürücü ve yayalara zor anlar yaatt.

Buarada, Mardin Valilii, kamu kurulularnda çalan engelliler, kronik hastalar ve hamilelere idari izin sayarken, zmir-Mardin seferini yapan uçak Mardindeki görü mesafesinin azl dolaysyla Diyarbakr Havalimanna indi

Ahmet DEMR/Ylmaz YAAR

DYARBAKIR - Suriye ve Irak üzerinden gelen toz zerrecikleri Diyarbakr, rnak, Mardin, anlurfa ve Batmanda etkili oluyor.

Meteoroloji 15. Bölge Müdürlüünden alnan bilgiye göre, Güneydou Anadolu Bölgesinde, güney ve güneydou yönlerinden zaman zaman orta ve kuvvetli esen rüzgar nedeniyle etkili olan toz tanm, görü mesafesinin ve hava kalitesinin azalmasna neden oldu.

Bölgede etkili olan yamur, toz zerrecikleri dolaysyla adeta çamur haline dönütü. Toz tanmnn akam saatlerine kadar etkisini sürdürmesi bekleniyor.

- Gök kzla büründü, göz gözü görmedi

Diyarbakrda dün sabah itibariyle etkili olan toz bulutlar hayat olumsuz etkiledi. Ölen saatlerinde had safhaya ulaan tozlar nedeniyle gökyüzü bir anda kzla dönüürken, toz bulutlarnn yamurla birlemesiyle birlikte çamur yad. Öte yandan etkili olan youn sis de sürücü ve yayalara zor anlar yaatt. Görü mesafesinin 50 metreye dümesi nedeniyle sürücüler hzlarn düürüp farlarn yakarak ilerledi. Meteoroloji yetkililerinden alnan bilgiye göre, havann kapanmasna yol açan toz bulutunun Diyarbakr genelinde etkili oldu. Yamurun da gün boyu devam edecei bildirildi.

- Mardinde gün geceye dönütü

Mardin bata olmak üzere özellikle Suriye snrna yakn yerleim birimlerinde toz bulutu nedeniyle hava kzl renge büründü. Görü mesafesinin azalmas üzerine sürücüler araçlarnn farlarn yakt.

Bu nedenle Mardinde baz veliler çocuklarnn dar çkmasna izin vermeyerek okuldan karneyi kendileri ald. Velilerden Hasan Özsoy, havann ar tozlu ve görü mesafesinin düük olmasndan dolay çocuklarn okula getirmediini söyledi.

Daha önce de toz bulutuyla karlatklarn fakat bugüne kadar bu younlukla karlamadklarn aktaran Özsoy, lk defa bu kadar youn görüyoruz. dedi.

Nusaybin ilçesinde de görü mesafesinin dümesi üzerine belediye sokak lambalarn açt, lçe Salk Müdürlüü ekipleri de vatandalara maske datld.

- Mardinde 1 gün tatil

Mardin Valiliinden yaplan açklamaya göre, olumsuz hava koullar nedeniyle kamu kurum ve kurulularnda çalan engelliler, kronik hastal bulunanlar ve hamilelerin bugün izinli saylacak.

Öte yandan, toz bulutu nedeniyle zmir-Mardin seferini yapan uçak, Diyarbakr Havalimanna inmek zorunda kald.

Ankara-Mardin uçular da ayn nedenle karlkl olarak iptal edildi.

Mardin l Salk Müdürü Saffet Yavuz, solunum yolu ve kalp rahatszl bulunanlar ile yal ve çocuklarn tozdan çok etkilendiine iaret ederek Özellikle kalp ve solunum hastal bulunanlar ile hamile ve çocuklarn mecbur kalmadkça dar çkmamas uygun olacaktr. dedi.

Ana Sayfaya Git