Güneydoğu'da kaçak elektrik kullanımı yüzde 54

Dicle Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi'nin sorumluluğundaki Güneydoğu'nun 6 ilinde, kaçak elektrik kullanım oranının yüzde 54 oranında olduğu belirtildi.

Haberler 25.09.2019 - 09:48 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Dicle Elektrik görevlileri kaçak elektrikle mücadele kapsamnda Batmanda çevik kuvvet eliinde denetim yapt. Denetimlere katlan Dicle Elektrik Datm Enerji Kayplar Kontrol Müdürü Hakan Özcan, 2013 ylnda faaliyete baladklarnda sorumlu olduklar Diyarbakr, anlurfa, Batman, Mardin, Siirt ve rnakta kaçak elektrik kullanmnn yüzde 80lerde olduunu belirterek, yaplan çalmalarla bu orann yüzde 54e gerilediini söyledi.

Batmanda son 1 haftada 3 bin 674 abone denetiminde 850 kayt d elektrik tüketimi tespit edildiini ifade eden Özcan, 2013 ylnda irket olarak buray devraldmzda bu oran yüzde 80ler bandndayd. Gerek sahada yatrm faaliyetlerimizle, gerek teknolojik yatrmlarmzla, gerek denetim ve slah faaliyetlerimizle bu oran yüzde 80 bandndan yüzde 54e düürmü bulunmaktayz. Batmanda son bir haftada çounlukla güvenlik güçleri eliinde gerçekletirilen 3 bin 674 abone denetiminde 850 kayt d elektrik tüketimi tespit edildi. Kayt d elektrii tüketenler hakknda gerekli yasal ilemler balatld. Gerek sahada yatrm faaliyetlerimizle, gerek teknolojik yatrmlarmzla, gerek denetim ve slah faaliyetlerimizle bu oran yüzde 80 bandndan yüzde 50 bandna düürmü bulunmaktayz. Tabi hedefimiz bunu daha da aaya çekip minimize etmek dedi.

12 MLYAR KLOVAT SAAT SSTEME KAYITLI OLMAYAN ENERJ

Kayt d elektrik tüketiminin ekonomik boyutuna da deinen Özcan, yllk yaklak 12 milyar kilovat saat sisteme kaydolmayan enerjinin olduunu söyledi. Özcan, öyle konutu:

Normal bir tüketim yapan abone ile kaçak elektrik kullanm yapan bir abone arasnda 7 ile 10 kata bir tüketim fark olumaktadr. Bu tüketim fark da israf gözler önüne sermektedir. Ayrca sisteme kaytl olmayan bir enerji olduu için sisteme, ebekeye, hatlara, abonenin kendi evinde kulland beyaz eyaya, ksacas ülke ekonomisine zarar inanlmaz boyutlara yükseliyor. Mevsimsel olarak yazn tarmsal sulamalardan, soutmalardan, klimalardan kaynakl, kn ise snmadan dolay tüketimlerimiz artyor. Sahada abone engeli ile karlatmz durumlar oluyor. Ayrca bölgemizde abonesiz bir tüketim söz konusudur. Bu abonesiz tüketimleri kayt altna almak için fiili kullanclar tespit etmemiz gerekiyor. Bu durumlarda abone engeline maruz kalabiliyoruz. Biz datm irketi olarak gerekli altyap çalmalarmz, yatrmlarmz, teknolojik çalmalarmz gerekse sahada yürüttüümüz faaliyetlerle bu oranla mücadele etmeye çalyoruz. Fakat bu geçmiten bu yana gelen bir alkanlk olduu için bu noktada ayn hassasiyeti abonelerimizden, vatandalarmzdan bekliyoruz. Biz ne kadar mücadele ediyorsak, ayn hassasiyeti, duyarll abonelerimizden bekliyoruz. Desteklerini talep ediyoruz. Bizlere 7 gün 24 saat çar merkezi ve müteri memnuniyeti merkezimizden ulaabilirler.

Ana Sayfaya Git