Güneydoğu'da "Nevruz Bayramı" kutlandı

Mardin, Batman, Şırnak ve Siirt'te Nevruz Bayramı dolayısıyla çeşitli etkinlikler düzenlendi.

Haberler 22.03.2022 - 00:29 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Mardin Büyükehir Belediyesi Kültür Turizm ve Sosyal ler Müdürlüünce 15 Temmuz Demokrasi ve ehitler Parknda Nevruz Bayram dolaysyla etkinlik gerçekletirildi.

Etkinlikte, nevruz atei protokol üyeleri tarafndan yakld, halaylar çekildi ve halk oyunlar sergilendikten sonra vatandalara da çeitli ikramlarda bulunuldu.

Vali ve Büyükehir Belediye Bakan Mahmut Demirta, yurt içi ve dnda kutlanan nevruzun huzur getirmesi temennisinde bulundu.

Demirta, Nevruz ateini yaktk. Memleketimize huzur, bar ve bereket getirmesini diliyoruz. Tüm hemerilerimizi buradan sevgi ile selamlyorum. dedi.

Etkinlie, Mardin Gençlik ve Spor l Müdürü Beytullah Birlik, Büyükehir Belediyesi Genel Sekreteri Murat Süzen ve kamu kurum müdürleri katld.

Kzltepe lçe Belediyesi tarafndan Otogar Meydannda düzenlenen etkinlikte, Kaymakam ve Belediye Bakan Vekili Hüseyin çam ve protokol üyeleri nevruz ateini yakt.

Kaymakam çam, bolluk, kardelik ve bereket olarak tanmlad nevruzun, temsil ettii deerlere uygun kutlanmasnn önemli olduunu kaydetti.

iddet ve terörü övmenin nevruza ihanet olduunu ifade eden çam, öyle devam etti:

Her kim bu ortak bayram milletimizi kutuplatrmann, birbirine krdrmann arac haline getiriyorsa o nevruzu istismar ediyor demektir. Nevruz toplumun bütün kesimlerinin ortak deeri ve bayramdr. Nevruz ayrmann deil, birlemenin addr. Nevruz Nazmn deyimiyle bir aaç gibi tek ve hür, bir orman gibi kardeçe yaayabilmenin addr. Burada siz birliin, beraberliin, kardeliin tarihini yazyorsunuz. Nevruzu yllarca siyasi argüman olarak kullanp taknlk çkartan, ta atanlara, saldranlara inat kardelik ve huzur içerisinde nevruzun nasl kutlanacan tüm dünyaya gösteriyorsunuz.

BATMAN

Batman Belediyesi ile Petrolkent Gençlik Merkezi tarafndan düzenlenen etkinlikte, Vali Hulusi ahin nevruz ateini yakt, yumurta tokuturuldu, halaylar çekildi.

Nevruzun tüm bölge insan için bar, kardelik ve huzur getirmesini dileyen Vali ahin, baharn geliini kutladklarn dile getirdi.

Anadolu ve ran corafyas ile Orta Asyada bugün nevruzun kutlandn kaydeden ahin, herkesin bayramn kutlad.

IRNAK

rnak Valilii, Belediye, l Milli Eitim Müdürlüü, rnak Üniversitesi, Gençlik ve Spor l Müdürlüü ve l Kültür ve Turizm Müdürlüünce Cumhuriyet Meydannda düzenlenen programda, çuval yar, kakta yumurta tama, yumurta tokuturma, demir dövme ve halk oyunlar gibi çeitli etkinlikler gerçekletirildi.

Vali Ali Hamza Pehlivan, nevruzun binlerce yllk geçmie uzanan bir gelenek olduunu, bu gelenein Orta Asyadan Balkanlara kadar birçok ülkede kutlandn söyledi.

Bugünleri birlie, beraberlie, hogörüye, kardelie ve dostlua vesile klmak gerekir. diyen Pehlivan, nevruzun yurdun her yerinde deiik etkinliklerle kutlandn aktard.

Etkinlie, rnak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Emin Erkan, Belediye Bakan Vekili hsan Gören, l Jandarma Komutan Albay Murat Bozkurt, l Milli Eitim Müdürü Ahmet Özdemir, rnak Gençlik ve Spor l Müdürü Abdullah Ayar ve vatandalar katld.

Etkinlik, etli pilav datmyla sona erdi.

SRT

Siirtte Valilik himayesinde Siirt Belediyesi ve l Kültür ve Turizm Müdürlüü tarafndan Kzlar Tepesi Amfi Tiyatroda Bahar enlikleri ve Nevruz Bayram etkinlii düzenlendi.

Sayg duruunda bulunulmas ve stiklal Marnn okunmasyla balayan etkinlie, vatandalar youn ilgi gösterdi.

Nevruz ateinin yaklmasnn ardndan Vali ve Belediye Bakan Vekili Osman Hacbektaolu ve protokol üyeleri, örs üzerinde demir dövdü.

Günün anlam ve önemini belirten konumann yaplmasnn ardndan Siirt Üniversitesi halk oyunlar ekibi gösteri yapt.

Etkinlik Resul Dindarn konseriyle sona erdi.

Kurtalan ilçesinde de Nevruz Bayram dolaysyla 15 Temmuz Demokrasi Parknda etkinlik düzenlendi.

Kurtalan Kaymakam ve Belediye Bakan Vekili çalar Tekin, etkinlikte yapt konumada, tarihten gelen nevruz kültürünü birlikte yaatmann gayreti içerisinde olduklarn söyledi.

Kardeçe birlik ve beraberlik duygusu içerisinde, hogörüyle, saygyla birbirimize daima merhametle yaatacamz bu günleri hiçbir zaman unutmadan nesilden nesile aktararak hatrlatmalyz. diyen Tekin, herkesin bayramn tebrik etti.

Tekin ve protokol üyeleri, nevruz ateini yakt.

Örs üzerinde demir döven protokol üyeleri, vatandalarla halay çekti. Halk oyunlar gösterisinin ardndan kakla yumurta tama ve halat çekme yarmas düzenlendi.

Etkinlik vatandalara yemek ikramnn ardndan sona erdi.

Ana Sayfaya Git