Güneydoğulu turizmci yeni sezondan umutlu

Köklü tarihi ve inanç turizmi alanındaki potansiyeliyle her yıl çok sayıda yerli ve yabancı ziyaretçiyi ağırlayan Güneydoğu Anadolu Bölgesindeki turizmciler, yeni sezonun geçen yıllara oranla bereketli geçeceğine inanıyor

Haberler 23.02.2017 - 09:30 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Köklü tarihi, kültürel zenginlikleri ve inanç turizmi alanndaki potansiyeliyle her yl binlerce yerli ve yabanc ziyaretçiyi arlayan Güneydou Anadolu Bölgesindeki turizmciler, yeni sezonun bereketli geçeceine inanyor.

Son dönemlerde komu ülke Suriye ve bölgede yaanan olumsuzluklar nedeniyle turizm sezonunu durgun geçiren, GAPn önemli turizm kentleri Diyarbakr, anlurfa, Gaziantep ve Mardin gibi illerde bu ylki turizm sezonunun hareketli geçmesi bekleniyor.

Turizmciler, hükümetin açklad yatrm hamlelerinin bölgeye refah ve huzur getireceini, bunun da turizmi hareketlendireceini öngörüyor. imdiden rezervasyonlarn younlatn belirten turizmciler, sezonun iyi geçeceini düünüyor.

Dou ve Güneydou Anadolu bölgelerinden aralarnda Diyarbakr, Van ve Mardinin de olduu 15 ilden sorumlu Bölgesel Turist Rehberler Odas Bakan Müslüm çoban, son yllarda bölgede turizm sezonlarnn durgun geçtiini ve bu durumun vatanda etkilediini belirtti.

Güneydoulu turizmci umutlu

Türkiyenin dier kentlerinde nispeten hareketlilik yaansa da son yllarn özellikle turizm anlamnda, anlurfa ve bölge için kötü geçtiini aktaran çoban, Ama yeni sezonda umutluyuz. Suriyede terör örgütlerine yönelik yürütülen operasyonlar ve bölgede terörün azalmas, bölgenin daha güvenli olduu algsn oluturdu. Bu anlamda turizm için bu yl umut vaat eden gelimeler var. Özellikle mart ayndan sonra nisan ve mays aylarnda anlurfa ve bölgemiz için turizm hareketliliinin yaanmasn bekliyoruz. u anda büyük tur irketleri anlurfada rezervasyonlara balad. Bu da sevindirici bir durum. Son bir kaç yldr büyük tur irketleri, internet sitelerinden GAP turlarn tamamen çkarmlard, bir ay önce bölgemiz yeniden bu sitelerde yerini ald. diye konutu.

Mart ayndan sonra hem anlurfa hem de bölge turizminin hak ettii yere ulaacana inandklarn ifade eden çoban, GAP turuna çkan ziyaretçiler, Gaziantepten balayarak, anlurfa, Mardin, Batman, Diyarbakr gibi kentlerde yer alan tarihi ve turistik yerleri görme imkan buluyor. Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoann yurt dndaki gurbetçilere çarda bulunarak, Komunu Al Gel kampanyas balatmas da inallah etkili olacak. Hem ülkemiz hem de bölgemiz için bereketli bir yl olacaktr. dedi.

- Hedef yerli turist

Turizm acentesi sahibi Rahime Yaar da terör olaylarndan önce bölgedeki konaklama tesislerinin yüzde 100lük doluluk oranlarna ulatn, hatta rezervasyonlara yetiemediklerini belirtti.

Bölgenin inanç ve kültür turizmi açsndan zengin potansiyele sahip olduunu vurgulayan Yaar, bu anlamda bu yl özellikle de yerli turist anlamnda çok umutlu olduklarn dile getirdi.

Yaar, geçen yl turizm konusunda ciddi sknt yaandn ifade ederek, unlar kaydetti:

Geçen yl sezonu sfra yakn bir hareketlilikle noktaladk. Bu yl ise ocak ve ubat aynda gelen talepler bizi sevindirdi. Özellikle bahar dönemi dediimiz nisan ve mays aylar için taleplerin gelmeye balamas bizi umutlandryor. Temennimiz bir an önce ortamn düzelip turizmin eski aal döneme dönmesi. çünkü anlurfa özellikle kültür ve inanç turizminde Türkiyenin en önemli noktalarndan birisidir. Umudumuz bir an önce kentin yine eski potansiyeline kavumas. Özellikle geçen yl açlan anlurfa Müze Kompleksiyle kentte kal gün says da artt. Müzeyi de bu iin içine katp eski günlerimize dönme arzusundayz.

Turizmci sa çiftçi ise son yllarda büyük kayplar yaadklarn, yeni sezondan umutlu olduklarn ve bereketli bir yl geçireceklerine inandn ifade etti.

Ana Sayfaya Git