Güneydoğu'nun "sakin şehri" yeni sezondan umutlu

Cittaslow Uluslararası Koordinasyon Komitesince 2013 yılında "Sakin şehir" ağına dahil edilen, mistik tarihi yapısı ve doğal güzellikleriyle ziyaretçilerini büyüleyen Şanlıurfa'nın Halfeti ilçesinde, yeni sezonda turist sayısında büyük artış bekleniyor.

Haberler 13.04.2017 - 09:03 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Birecik Baraj Gölünün yapm srasnda bir bölümü sular altnda kalan ilçede, bahar mevsimiyle iletmeciler, turistleri arlayacaklar duba restoranlarn elden geçirerek, eksikliklerini giderdi.

Turistlerin en çok ilgi gösterdii tur için teknelerinin tamirini yapan iletmeciler, teknelerini boyayp, süsleyerek yeni sezona hazrlad.

Tarihi ta evleri ve doal güzellikleriyle Güneydounun sakl cenneti olarak nitelendirilen ilçede, turistler, özellikle bir bölümü sular altnda kalan batk kenti tekne turuyla geziyor. Ziyaretçiler, tur srasnda birçok medeniyete ev sahiplii yapan Rumkaleyi uzaktan da olsa görme frsat yakalyor.

Su altnda kalan caminin minaresi ve terk edilmi eski yaplarn bulunduu Savaan köyü olarak da bilinen bölge ilgi gören yerler arasnda bulunuyor. Bir ksm su altnda kalan Ulu Camiyi de gezen ziyaretçiler, dünyada sadece ilçede yetien Karagül bitkisini görme frsat da buluyor.

Bu yl önceki yla göre sezonun youn bir ekilde erken balad ilçede, iletmeciler, ziyaretçi saysnda büyük art bekliyor.

Halfeti Kent Konseyi Bakan Nihat Özdal, iletmeciler tarafndan bakma alnan teknelerin yava yava suya indirildiini ve turlar düzenlemeye baladn söyledi.

Halfetinin tekne saysyla da ön plana çktn belirten Özdal, lçede u anda 122 tekne turistlere hizmet veriyor. Bu teknelerimiz hem Savaan, Rumkale güzergah hem de çekem bölgesine turlar düzenleniyor. dedi.

Geçen yl tüm Türkiyede ve Halfetide de turizm açsndan skntlar yaandn kaydeden Özdal, bu nedenle düzenlenen tur saysnda büyük düü yaandna iaret etti.

Bu yl sezonun önceki yllara göre erken açldn ifade eden Özdal, Bu yl geçen mart ay turist girdisine göre yaklak iki kat oranda art oldu, turist geldi. Tur irketleri yeni yeni Halfetiyi turlarna eklemi durumdalar. Daha önceki senelerde Halfetiye tur düzenleyen acenteler bölgeye turlarn balatt. Dolaysyla bu ylki beklenti turizmciler açsndan yüksek düzeyde. diye konutu.

- Hedef 1 milyon ziyaretçi

letmeci Salih Kurt da bu yl ziyaretçi saysnda büyük art yaanaca beklentisi içerisinde olduklarn söyledi.

Yln ilk turist kafilesinin ubat aynn sonunda geldiini aktaran Kurt, öyle konutu:

Normalde nisan aynda açlan sezonumuz havalarn güzel geçmesiyle ubat aynda açld. Umut ediyoruz ki bu yl çok iyi geçecek. Göstergeler bu yönde gösteriyor. Ziyaretçilerin says u anda çok yüksek. Doluluk oranlar çok erken olmasna ramen yüzde 70 dolaylarnda. Nisan aynn ortalarndan sonra yüzde 100 doluluk oranna ulamalarn bekliyoruz. Ziyaretçi saysn 1 milyon olarak bekliyorum. Halfeti, Türkiyenin sakl bir cennetidir, görülmesi gereken yerlerden biridir. Bu nedenle herkesin buray gelip görmesini istiyoruz.

letmeci Tamer Özgül ise sezonun ilk günlerinin youn geçmesinin mutluluunu yaadklarn ifade etti.

Younluun bütün sezona yaylaca umudu içerisinde olduklarna iaret eden Özgül, Yeni sezonda çok iyi geçecek gibi görünüyor. Özellikle hafta sonlar yerli ve yabanc younluk bekliyoruz. diye konutu.

Ana Sayfaya Git