Günlerdir kayıp

Diyarbakır’ın Çınar ilçesinde 38 gün önce kayıplara karışan gençten haber alınamıyor. Oğlunun, diğer oğlu tarafından kaçırılan kızın yakınları tarafından kaçırıldığını ileri süren Baba Lütfü Güler, “Bizi sürekli tehdit ediyorlardı. Oğlumun bulunmasını istiyorum” dedi.

Haberler 12.10.2017 - 08:34 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

çnara bal Bepnar köyünde ikamet eden ve 38 gün önce pamuk tarlasn sulamak için evden çkan Osman Güler (20), kayplara kart. Halen haber alamadklar olunun, dier olu tarafndan kaçrlan kzn yaknlar tarafndan alkonulduunu ileri süren Baba Lütfü Güler, çocuunun hayatndan endie ediyor.

Günlerdin kayplarda

Kz kaçrma olayndan sonra aile ile anlama yoluna gittiklerini ama ailenin anlamaya yanamadn ifade eden baba Lütfü Güler, Tehdit edip bizi takip etmeye baladlar, yolumuzu kestiler. Kzn babas sana ac vereceim diyordu. Yengeme de söylemi. Ben Lütfüye ac vereceim. ki olunu ya kaçracam ya da öldüreceim demi. O sözlerden iki ay sonra olumu kaçrdlar. Olum Osman, pamuk tarlasna sulamaya gidince onu köyün içinden takip edip tarlann bana gelince kaçrdlar onu. Araçlar köy okulunun güvenlik kamerasna taklm. Giri ve çklar gözüküyor. Orada bizim köylüler saman dolduruyormu. Beyaz bir araçla 3-4 kiinin orada gözetleme yaptn görmüler. Araç kesin olarak onlara ait. 33 plakal bir araçt. 38 gün oluyor olumdan haber yok. Hiçbir haber alamadk. Birkaç kez gizli numaradan arandk ama konumadlar. Babakanmzndan, çileri Bakanmzdan, Cumhurbakanmzdan olumuzun ortaya çkmas için yardm bekliyoruz. Olumuzun sa m ölü mü olduundan haberimiz yok. Artk hayatndan endie ediyoruz. Karakola gidiyoruz kimse fazla ilgilenmiyor, savcla gidiyoruz kimse ilgilenmiyor. Diyarbakra gittim akama kadar bekledim. Basavcla da gittim. Orada da bizi görütürmediler. Kimse bize kulak asmyor dedi.

Hayatndan endie ediyorum

Anne Behra Güler ise artk olunun hayatndan endie ettiini dile getirerek, unlar kaydetti:

Acaba öldürdüler mi, saklyorlar m? Hayatndan endie ediyorum. Geceleri uyuyamyorum. Ne gecem var ne gündüzüm. Ekmek yiyemiyorum artk. Olumu düünüyorum sürekli. Onlarn da evlatlar var. Annesine çar yapyorum. Allah rzas için olumu serbest braksnlar. Onun da evlatlar var. Benim yaadm acy hiç kimse yaamasn. Allah dümanmn bana getirmesin. Biraz vicdan, biraz merhamet varsa olumu braksnlar. Bunlar ta olsayd imdiye kadar çatlard.

Ana Sayfaya Git