Günlerinde bile iş başındalar!

Koronavirüs savaşçısı kadın sağlık çalışanları "8 Mart"ı görevleri başında karşıladı

Haberler 09.03.2021 - 00:24 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrda, yeni tip koronavirüsle (Kovid-19) salgn nedeniyle hastanelerde youn bir dönem yaayan kadn salk çalanlar, 8 Mart Dünya Kadnlar Gününü görevlerinin banda geçiriyor.

Kovid-19 salgnyla mücadeleye devam eden kadn salk çalanlar, yaamn her alann etkileyen salgn nedeniyle 8 Mart Dünya Kadnlar Gününe buruk giriyor.

Kadn salk çalanlar Türkiyede ilk Kovid-19 vakasnn görüldüü 11 Mart 2020den bu yana çalmalarna youn bir çaba içinde devam ediyor.

Kovid-19 servislerinde görev yapan kadn salk çalanlar, yaadklar tüm zorluklara ramen son bir yldr olduu gibi tüm günlerini koruyucu kyafetler içinde hastalarna müdahale ederek geçiriyor.

Diyarbakr Gazi Yaargil Eitim ve Aratrma Hastanesinde Kovid-19 hastalarnn tedavi gördüü serviste ve youn bakmda görev yapan kadn doktor, hemire ve hasta bakclar, salgnn ilk gününden bu yana Kovid-19 hastalarnn salna kavumas için mücadele veriyor.

Gazi Yaargil Eitim ve Aratrma Hastanesinde Salk Bakm Hizmetleri Müdürü Özlem çalayan, AA muhabirine yapt açklamada, salgn nedeniyle çok youn günler geçirdiklerini belirterek uzun bir süreden sonra Kovid-19 mücadelede bir yl geride braktklarn söyledi.

DDET ACZLN BR GÖSTERGESDR

çalayan, unlar konutu:

çalanlarmz bu süreçte çok ciddi fedakarlklar yapt. Hayatlarn ortaya koyarak çaltlar. çocuklarn, ailelerini, sevdiklerini ihmal ettiler. çok ükür o uzun dönemi u anda geride braktk. Bugün bizim için çok anlaml bir gün. Hem iyerlerinde bir kadn olarak hem sokaklarda hem de aile içindeki kadna iddete dur diyorum. Erkekleri de bir kadn dourdu. Unutulmamas gerekiyor. Bir kadn olarak 8 Mart bizim için önemli. Sokakta, iyerlerinde, evde iddete urayan tüm kadnlara iddetin son bulmasn istiyoruz. iddet acizliin bir göstergesidir. Bunun devamnn olmamasn istiyoruz. Ve hep beraber yaam paylamak istiyoruz.

çOK ZORLU SÜREçLERDEN GEçTK

Kovid-19 youn bakm ünitesinden sorumlu 2 çocuk annesi hemire Neriman Baran Akll ise yaklak bir yldr bu Kovid-19 sürecinde hastalara hizmet verdiklerini söyledi.

çok zorlu süreçlerden geçtik. Bir birey olarak bir kadn olarak çok fazla emek verdik. Hem çocuklarmdan ayr kaldm hem de buradaki hastalarla mücadelem çok youndu. Bunun üstesinden geldik. diyen Akll, bu hizmetin karlnda kadnlara sadece sayg ve deer istediklerini kaydetti.

Akll, Daha salkl daha güzel evlat yetitirebilmek için kadnlara deer verilmesini istiyorum. Kadnlarn öldürülmedii bir Türkiye istiyoruz. Umarm bir hayal olmaz. Gerçekleir. çünkü salkl kadn, salkl çocuk, salkl birey demektir. Tabii ki salkl hemireler yetitirmektir. diye konutu.

ÖLMEK DEL ARTIK BZ DE YAAMAK STYORUZ

Kovid-19 youn bakm ünitesinden sorumlu hemire Öznur Yaman da bir yldan fazla Kovid-19 hastalarna hizmet verdiklerini söyledi.

Salgnn zorlu sürecini geride braktklarn anlatan Yaman, unlar dile getirdi:

Yaplan alamalardan sonra bu yl umutluyuz. Halkmzn, insanlarmzn verilen talimatlara uymasn ve bize yardmc olmalarn istiyoruz. Biz yaatmaya devam ettikçe ölmek deil artk biz de yaamak istiyoruz. Bu konuda herkesten destek bekliyoruz. Sadece bugün için deil her gün yaamak istiyoruz.

Ana Sayfaya Git