Günlük kiralık daireler için önemli düzenleme

OHAL kapsamında yayınlanan son KHK ile, günübirlik kiralanan evlerde de kimlik bildirimi zorunlu hale getirildi. Bu evleri kiralayanlardan, genel kolluk kuvvetlerinin terminallerine bağlanmayanlara 10 bin lira, anlık veri göndermeyen veya gerçeğe aykırı kayıt tutanlara 5 bin lira idari para cezası verilecek.

Haberler 23.11.2016 - 10:51 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Resmi Gazetenin dünkü saysnda yer alan 678 sayl Kanun Hükmünde Kararname (KHK) kapsamnda, günübirlik ev kiralayanlara da kimlik bildirimi zorunlu hale getirildi. Buna göre, 1774 sayl Kimlik Bildirme Kanununun ikinci maddesinin birinci fkrasna, bekar odalar ibaresinden sonra gelmek üzere günübirlik kiralanan evler ibaresi eklendi.

PARA CEZALARI GETRLD

Söz konusu düzenleme ile kanunun ikinci maddesinde saylan özel veya resmi her türlü konaklama tesisleri, tüm kaytlarn bilgisayarda günü gününe tutmak, genel kolluk kuvvetlerinin bilgisayar terminallerine balanarak mevcut bilgi, belge ve kaytlar genel kolluk kuvvetlerine anlk olarak bildirmek zorunda.

Genel kolluk kuvvetlerinin terminallerine balanmayanlara mülki idare amirlerince 10 bin lira, anlk veri göndermeyen veya gerçee aykr kayt tutanlara 5 bin lira idari para cezas verilecek. Bu fiillerin tekrar halinde iletme ruhsatlar iptal edilecek. Ayrca bu maddeye göre verilen idari para cezalar, tebliinden itibaren bir ay içinde ödenecek.

Söz konusu tesisler, genel kolluk kuvvetlerinin terminallerine balanmak için gerekli ilemleri bugünden itibaren iki ay içinde tamamlayacak.

678 sayl KHK ile 5393 sayl Belediye Kanununun 75inci maddesine, Afet, kitlesel göç ve teröre maruz kalan yerleim birimlerinin belediyeleri ile bu kanunun 45inci maddesinin ikinci fkras gereince belediye bakan veya bakan vekili görevlendirilen belediyelerde, vali veya belediye bakan, aksayan belediye hizmetinin baka bir belediye tarafndan yerine getirilmesini talep edebilir. Yardm istenilen belediye, meclis kararna gerek olmakszn çileri Bakannn izniyle bu talebi yerine getirebilir. fkras eklendi.

Ana Sayfaya Git