Gurbetçilerden annelere destek

Fransa, Almanya Belçika, Hollanda, İsviçre ve Avusturya'dan gelen bir grup, annelere destek ziyaretinde bulundu.

Haberler 20.11.2019 - 09:59 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakr annelerinin daa kaçrlan çocuklarna kavuma umuduyla HDP l Bakanl binas önünde balatt evlat nöbeti sürüyor.

çocuklarnn daa kaçrlmasndan HDPyi sorumlu tutarak partinin il binas önünde 3 Eylülde balattklar oturma eylemini 78inci günde devam ettiren ailelere destek ziyaretleri devam ediyor.

Almanya, Fransa, Belçika, Hollanda, sviçre, Avusturyadan gelen bir grup, anneleri ziyaret etti, onlara krmz gül verdi. Türk bayrann hediye edildii ziyarette, duygusal anlar yaand.

Aileler, Türk bayran eylem yaptklar çadra ast, Avrupa ülkelerine tepkilerini dile getirdi.

-Fahri Diyarbakrl olmaya karar verdik

Almanyann Köln ehrinde yaayan Ali Erkoç, grup adna yapt açklamada, Avrupann çeitli ülkelerinden, annelerin balatm olduu davay anlatabilmek için geldiklerini söyledi.

Avrupa devletlerinin snrlarn kaldrp birletiklerini, Türkiyeyi ise bölmeye çaltklarn ifade eden Erkoç, öyle konutu:

Bizim bu tuzaa dümememiz gerekiyor. çünkü Kürtü, Türkü, Laz, çerkezi ile asil bir milletiz. Burada aramzda her milletten insan var. çimizde gelenlerden Alevi ve Kürt olan vatandalarmz da var. Bir bayrak altnda bulunduumuz müddetçe srtmz kimse yere getiremez. Bizi bölüp parçalamalarna izin vermeyeceiz. Kafilece fahri Diyarbakrl olmaya karar verdik. Bundan sonra Türkiyenin neresinden olursak olalm Diyarbakrlyz. Diyarbakr fahri olarak her yerde savunacaz. (Annelerin balatt eylem) Bu davay herkese anlatacaz. Belki dillerimiz farkl olabilir ama bizim her eyimiz bir.

Ana Sayfaya Git