Gurbetçilerden Sur’a yoğun ilgi

Almanya’nın başkenti Berlin’de bu yıl 52’incisi düzenlenen Uluslararası Berlin Turizm Fuarında (ITB) yerini alan Diyarbakır standına, gurbetçiler yoğun ilgi gösterdi. 186 ülkeden 10 bin firmanın katılımıyla gerçekleşen fuarda Sur’un yeniden inşası ilgi odağı oldu.

Haberler 13.03.2018 - 09:19 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakr Büyükehir Belediyesi, Sur Belediyesi, Diyarbakr Ticaret ve Sanayi Odas (DTSO) ile Türkiye Seyahat Acenteleri Birlii (TURSAB) Diyarbakr Bölgesel Yürütme Kurulunun da katlm salad fuarda ziyaretçilere Diyarbakr ile ilgili bilgi verildi. Fuar süresince ziyaretçilere bilgi veren Sur Belediyesi Bakan Yardmcs Ensari Erden Diyarbakrn bundan sonraki süreçte Türkiye turizminde aranan ve beklenen yeni bir seçenek olacan söyledi.

Diyarbakr hak ettii yerde olacak

Özellikle gurbette yaayan Türk vatandalarnn büyük ilgisiyle karlatklarn ifade eden Erden, çkalesi, Ulu Camii, Peygamber kabirleri ve dier önemli destinasyonlaryla Diyarbakr kültür ve inanç turizminde hak ettii yerde olacaktr. Ziyaretçilerimize Sur ilçesinde yaanan terör olaylarnn ardndan yaplan çalmalar ve Sur için hazrlanan projeleri bir bir anlatma frsat bulduk. Umuyorum turizm konusunda çok daha iyi yerlere geleceiz dedi.

Öte yandan Uluslararas fuarda Sur belediyesi tarafndan stand ziyaret edenlere sur motifli duvar saati, ajanda, takvim, tanabilir arj cihaz ve tanabilir bellek gibi hediyeler verildi.

Ana Sayfaya Git