Güreşçi develere Van'da 2 bin 500 rakımda kar üstünde idman

VAN'ın Başkale ilçesi Albayrak Mahallesi'nde oturan 52 yaşındaki Cumhur Aybar, Akdeniz'de ve Ege'de güreşen ve bugüne kadar birçok şampiyonluk elde eden develerini 2 bin 500 rakımda eğitiyor.

Haberler 17.12.2017 - 12:30 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Van merkeze yaklak 110 kilometre uzaklkta bulunan Bakalenin Albayrak Mahallesinde oturan 8 çocuk babas Cumhur Aybarn 300 küçük, 50 büyükba hayvan ile 25 kaz, çok sayda tavuk ve hindisi var. Yaamn hayvanlarnn rahat ve bakmna göre, ayarlayan Aybar ailesi, 80 sokak kedisini de besliyor. Cumhur Aybar, dedesinin balatt, babasnn bir süre yaptktan sonra ara verdii deve yetitiriciliine ise 2004 ylnda balam. Hobi olarak balad deve yetitiriciliinden büyük mutluluk duyduunu ve sürdürmeye kararl olduunu anlatan Ayber, Aydnn ncirliova, Antalyann Kumluca, zmirin Torbal, Mersinin Silifke, Balkesirin Edremit ilçeleri ile çanakkalede düzenlenen deve gürei yarmalarna da her yl düzenli olarak hazrlanarak katlyor.

KAR ÜSTÜNDE DMAN YAPTILAR

Tek hörgüçlü 21 güre devesi, yaklak 2 bin 500 rakmda bakclarnn gözetiminde her gün 2 kilometrelik bir alanda kondisyon idman yapyor.Girdii deve gürei yarmalarnda bugüne kadar birçok ampiyonluk elde etmeyi baaran Aybar, boylar ve cüsseleriyle dikkat çeken devleriyle büyük bir titizlikle ilgileniyor.ini ciddiyet ve kararllkla sürdüren Aybar, yüksek rakmda olmalar ve souk ks mevsiminin kendilerine büyük avantaj saladn söyledi. Rakm ve sert iklimin devlerini daha güçlü yaptn anlatan Aybar, önümüzdeki ay yaplacak yarmalardan da madalya ile döneceklerini belirterek, Develeri bir yandayken Ege Bölgesinden alp burada güre için yetitiriyorum. Güreçi develer zaten kendisini gösteriyor. Tabi bizler de çaba sarf ediyoruz, burada güree hazrlamak için spor yaptryoruz dedi.

HAYVAN SAYISINI ARTIRMAK çN DESTEK STYORUM

çifçilii severek yaptn, hayvan saysn artrmak için de Gda Tarm ve Hayvanclk Bakan Ahmet Eref Fakbabadan destek istediini anlatan Aybar, öyle konutu:

Burada ciddi bir hayvanclk yapyorum. Gda Tarm ve Hayvanclk Bakanmz Ahmet Eref Fakbabadan da destek istiyorum. Bölgemizde hayvancln bitmemesi için kendi çabalarmla direniyorum. Bende hayvan yetitiricilii hastal var. Her türlü hayvana bakyorum. Burada sadece küçükba veya büyükba hayvanlarm yok. bunlarn yannda 25 kaz, onlarca tavuk ve hindiye bakyorum. Tüm bunlarn yannda yaklak 80 kediye bakyorum. Kedileri çok seviyorum. Onlarn benim yanmda bambaka bir yeri var. Sokak hayvanlarna zarar verdiklerini gördüümde üzülüyorum. çuvallara konulup yollara atldna ahit oldum. Geçtiimiz günlerde yolda gördüüm çuvalda 3 yavru kedi vard. Ben bunlar Van merkezde bulunan kedi barnana teslim ettim.

Ana Sayfaya Git