Güven davasında flaş gelişmeler!

HDP'li Leyla Güven tutukluyken hakkında yakalama kararı çıkarılmış

Haberler 04.07.2018 - 10:23 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

DYARBAKIR E Tipi Cezaevinde tutukluyken 24 Haziran seçimlerinde Hakkari milletvekili seçilen ve 3 gün önce tahliye kararna ramen savcln itiraz ile bir üst mahkeme tarafndan tutuklanan Leyla Güvenin cezaevindeyken hakknda yakalama karar çkarld ortaya çkt. Avukat Reyhan Yalçnda Baydemir, bugün itiraz üzerine yeniden tutukluluuna karar verilen Güven için bir üst mahkemeye itirazda bulundu.

DYARBAKIR-Cezaevindeyken HDPden Hakkari milletvekili seçilen ve 3 gün önce yargland 9uncu Ar Ceza Mahkemesinde tahliye kararna ramen savcnn bir üst mahkemeye yapt itiraz ile cezaevinden çkmadan tutukluluun devamna karar verilen Leyla Güven için mahkemenin kararnn ayrntlar ortaya çkt.

TUTUKLUYKEN YAKALAMA çIKARILMI

Diyarbakr 10uncu Ar Ceza Mahkemesi, yargland mahkemenin tahliye karar verdii Güven için savcnn yapt itiraz üzerine ald kararda, Güven hakkndaki tahliye kararnn kaldrlmas ve tutuklamaya yönelik yakalama karar çkartlmasn istedii ortaya çkt. Güven, cezaevinde iken verilen kararda öyle denildi:

TE MAHKEMENN VERD KARAR

Cumhuriyet savcsnn itiraznn kabulüne, sank Leyla Güven hakkndaki tahliye kararnn kaldrlarak hakknda tutuklamaya yönelik yakalama emri çkarlmasna, yakalandnda, yakalama anndan itibaren 24 saat içerisinde mahkememizde hazr edilmesine, bu süre içerisinde hazr edilemeyecekse yakaland yer Cumhuriyet Basavcl tarafndan öncelikle 20.09.2011 tarihli ve 28060 sayl Resmi Gazetede yaymlanan Ceza Muhakemesinde Ses ve Görüntülü Biliim Sisteminin kullanlmas hakkndaki yönetmelik hükümleri uyarnca (SEGBS) vastas ile mahkememiz ile balant salanmasna, yakalama yapld yerde SEGBS yoksa ayn süre içinde bu sistemin bulunduu ve kullanma hazr olduu en yakn yer Cumhuriyet Basavclna sevk edilerek, mahkememiz ile balant salanmasna, Diyarbakr 1inci Ar Ceza Mahkemesine itiraz yolu açk olmak üzere dosyas üzerinde yaplan inceleme sonucu Cumhuriyet savcsnn yazl mütalaasna uygun olarak oybirliiyle karar verildi.

TAHLYE EDLMES GEREKYORDU

HDPnin tutuklu Hakkari Milletvekili Güvenin avukat Reyhan Yalçnda Baydemir, müvekkilinin tahliye edilmesi ve ardndan yaplan itiraza göre ilem yaplmas gerektiini belirtilerek, Bu ilemlerin hiçbiri yaplmad. Tahliye kararna ramen cezaevinden braklmad. Sonra üst mahkeme 5 dakikada 5 klasörlük dosyay nasl okudu ise yeniden tutuklama karar verdi. Cezaevinden SEGBS odasna baland. Cuma günü birkaç avukat cezaevinde olmamza ramen bize haber verilmedi. 1inci Ar Ceza Mahkemesine bugün itirazda bulunduk dedi.

Ana Sayfaya Git