Güven telkin etmeliyiz!

Müftü İşleyen; "Şahsımızda ve ailemizde güveni telkin etmezsek güven toplumunu bekleyemeyiz" dedi.

Haberler 21.04.2017 - 08:03 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyanet leri Bakanl ve Diyarbakr il Müftülüünün katklaryla Diyarbakrn Yeniehir ilçesinde nsanlk, insana emanet sloganyla Hz. Muhammed ve Güven Toplumu temasyla Kutlu Doum etkinlii gerçekletirildi.

Büyükehir Belediyesinin Kültür kongresinde gerçekleen etkinlie Yeniehir Kaymakam Dr. Muhammet Özel, ttihadul Ulema Genel Bakan Yardmcs Mehmet enlik, STK bakanlar, kanaat önderleri, medrese örencileri ve velileri katld.

Aç konumasn yapan Yeniehir ilçe Müftüsü evket Dilmaç, Hz. Muhammedin, cahiliyenin en zirvesini yaayan insanlardan örnek ahsiyetler yetitirdiini söyledi.

Dilmaç, O, Allahn bilmeyen, taa-oduna tapan, kaba, cahil ve zalim insanlardan cihana nam salan komutanlar, idareciler, diplomatlar ve limler yetitirdi. Ekmek ve su alkanl gibi putlara tapmay adet haline getiren insanlara Allaha iman öretti. Cahiliye döneminin cahil, kaba Ömerini cihan adaletinin ah Ömer bn-ul Hattab, Emir-ül müminin haline getiren odur. Hz. Muhammed, u fani dünya hayatn adeta örnek tekil etsin diye yaamtr. ifadelerini kulland.

Bu topraklarda güvensizlik için çok uralar veriliyor

l Müftüsü liyen ise Suriyede ve Irakta ve dier Müslüman ülkelerde katliamlar yaandn hatrlatarak, baz odaklarn Türkiyeyi de güvensiz hale getirmek için uralar verdiini söyledi.

liyen, Yüzbinlerce insan Suriyede ehit oldu. Resmi rakamlara göre Diyarbakrda 149 bin Suriyeli var. Onlara ensar olmuuz. Milyon civarnda ülkemizde kardeimiz var. Mülteci, muhacir kardeimiz var. Akdeniz bir emniyet deniziyken Aylan bebeklerle, sahil güvenlik ekiplerinin kylardan cesetlerini toplad çocuklarla bir ölüm denizi haline geldi. çünkü güven kayboldu. Suriyede, Irakta ölenlerin says milyonlarla ifade ediliyor. Biz, elhamdülillah salam bir kale olarak duruyoruz. Bu topraklarda güven ortam kaybolsun diye binlerce faili meçhul var. Terörü, iddeti ve nefreti bir usul olarak benimsemi olanlarn kanna girdii, gözyalarn döktüü insanlar var. ifadelerini kulland.

Eer güveni ina edemezsek baarl olamayacaz

Bu gün yaanan sorunlarn gerçeinde güvensizliin yattn belirten liyen,nsanlarn güvenini kaybettik. Günlerini, aylarn vererek bomba döemek için tünel kazdlar. Güveni kaybediyoruz, itimad kaybediyoruz. Cahiliye toplumunda her türlü kötülük vard, çirkinlik vard. Günümüzdeki cahiliye, slam öncesi dönemindeki cahiliyeye benziyor. eklinde konutu.

liyen Hz. Muhammedin ahlaknn, ahlak edinilmesi gerektiine deinerek öyle konutu: Peygamberin ahlak ahlakmz olacak, yaay yaaymz olacak. Kendi ahsi hayatmzda güveni ve itimad telkin etmezsek, ülkemizde de güven ve itimad telkin edemez ve oluturamayz. Ailemizde güveni yerletirmeden toplumun güven toplumun bir güven toplumu olmasn beklememiz anlamszdr. Akama kadar Sana kurban olaym ya Resulullah! denilse ve ilahileri, kasideleri seslendirilse ancak akama kadar on tane yalan arszca söylenmeye devam edilse Peygambere olan sevginin zerre kadar anlam olmaz.

Müftü liyen, korkaklk ve cimri gibi kötü hasletlerin bir Müslümanda bulunabileceini ancak yalan ve aldatmann bir Müslümanda asla bulunamayacan kaydetti.

Ana Sayfaya Git