Güvenlik kamerası istiyorlar

Diyarbakır'ın Dicle ilçesinde birçok halk pazarı esnafı, olası hırsızlık olaylarına karşı pazar alanına güvenlik kamerasının takılmasını talep etti.

Haberler 22.01.2020 - 10:24 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Esnaf, pazar alannn üstünün kapatlmasyla yazn scandan ve kn yamurundan korunduklar için memnun. Ancak açklama yapan esnaf, pazar alann üstünün kapatlmasyla, çevrede bulunan mobese kameralarnn halk pazarna yönelik görü alanlarnn daraldn, bundan dolay olas hrszlk olaylarna kar güvenlik zafiyetinin meydana geldiini söyledi.

Birkaç defa hrszlk üphesi oldu

Dicle Halk Pazar esnafndan Remzi Kuan, Kn yamurdan, yazn kavurucu scaktan korunmak bakmdan pazarn üstünün kapatlmas iyi oldu. Ama daha önce üstü açkt. Önceden çevrede bulunan mobese kameralar, rahatlkla halk pazarn görebiliyordu. Ama pazarn üstünün kapatlmasyla, mobese kameralarnn pazar alanna yönelik görü alan darald. Özellikle de akam ve geceleri hava souk olduundan, tezgahlarmzn banda bekleyemiyoruz. Birkaç defa hrszlk üphesi oldu. Olas hrszlk olaylarna kar, yetkililer tarafndan Dicle Halk Pazar alanna en az 2 güvenlik kamerasnn taklmasn istiyoruz dedi.

Pazar alanna en az 2 tane güvenlik kameras taklmasnn iyi olacan belirten halk pazar esnaf Zülfü Akarsu ise, Kamera olmazsa hrszlk vakalar meydana gelebilir. Pazar alann üstü kapandndan, çevrede bulunan mobese kameralarnn görü alan kstland. Yetkililerden, Dicle Halk Pazarnn her 2 tarafna, en az 2 tane güvenlik kamerasnn taklmasn talep ediyoruz eklinde konutu.

Ana Sayfaya Git