Güvenlik korucularından "Kürdistan" tepkisi

Anadolu Güvenlik Korucuları ve Şehit Aileleri Konfederasyonu Genel Başkanı Ziya Sözen, Saadet Partisi Genel Başkanı ve cumhurbaşkanı adayı Temel Karamollaoğlu'nu "Kürdistan" söylemi nedeniyle kınadıklarını bildirdi.

Haberler 11.06.2018 - 09:29 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Sözen, yapt yazl açklamada, son günlerde baz siyasi parti liderlerinin siyasi rant endiesiyle, siyasi gelecek kaygsyla, kendi dünya görüleri ile badatn, düünülmeyen eylemlere yöneldiini savundu.

Cumhurbakan aday Temel Karamollaolunun uursuz eylem ve söylemlerde bulunduunu iddia eden Sözen, unlar kaydetti:

Temel Karamollaolu; siyasi rant elde etme, birtakm çevrelere irin görünme amacyla kendi geçmiini unutarak, kiiliinden ödün vererek, temsil ettii partinin gelenek, görenek ve hassasiyetlerini hiçe sayarak, bata 6-7 Ekim olaylarnda Diyarbakrda 52 vatandamzn ehit edilmesinden sorumlu Edirne Cezaevinde yatan Selahattin Demirtan serbest braklmas gerektii yönünde çarda bulunmutur. Diyarbakrda yapt konumada, Karamollaolunu bölgeyi Kürdistan bölgesi olarak kabul etmemiz gerektii eklindeki söylemleri nedeniyle knyoruz ve asla kabul etmiyoruz. Temel Karamollaolu bu eylem ve söylemleri ile HDP ve terör örgütü PKKnn sözcülüüne soyunmutur. Türkiyede hepimizin bildii 7 corafi bölgemiz bulunmaktadr bu bölgeler içerisinde Kürdistan diye bir bölge bulunmamaktadr.

- Özür bekliyoruz

Kürdistan bölgesi söyleminin terör örgütü PKKya ve Kandile ait olduunu belirten Sözen, Bu söylemi asla kabul etmediimiz gibi bu söylemi kullananlar da knyoruz, lanetliyoruz. 52 sivil savunmasz vatandamzn ehadetinden sorumlu olan Selahattin Demirta savunan Karamollaolu bu söylemleri ile PKKy desteklemitir. Bu söylemlerinden dolay Temel Karamollaolunun eline ehitlerimizin kan bulamtr. Görevi makam ve mevkisi ne olursa olsun hiç kimsenin oy devirmek uruna, siyasi gelecek kaygs uruna ehitlerimizin ruhunu incitecek eylem ve söylemlerde bulunmaya hakk yoktur. Bu eylem ve söylemlerde bulunanlar bizden hakkettikleri tepkiyi demokratik ortamlarda fazlasyla göreceklerdir. Kulland söylemler nedeniyle aziz milletimizden ehit ailelerimizden ve gazilerimizden özür dilemesini bekliyoruz. ifadelerini kulland.

Ana Sayfaya Git