Güvenlik korucusu Leyla nöbetinde!

Diyarbakır'ın Ergani ilçesinde güvenlik korucusu Leyla Akın, 9 yıldır "vatan aşkı"yla görev yapıyor.

Haberler 09.03.2018 - 11:57 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrn Ergani ilçesinde güvenlik korucusu Leyla Akn, baba mesleini büyük bir akla yürütüyor.

Erganide küçük yalarda üniformasna özendii babas gibi güvenlik korucusu olmak isteyen Akn, Açköretim Fakültesi Adalet Bölümünden mezun oldu.

Güvenlik korucusu olmaya karar veren ve l Jandarma Komutanl himayesinde 9 yl önce gerçekletirilen zorlu eitimi baaryla tamamlayan Akn, terörle mücadelede jandarma öncülüünde operasyonlara katlyor.

Erkek meslektalar ile terörle mücadeleye 9 yldr her art ve koulda özveri ile devam eden 30 yandaki Akn, son terörist etkisiz hale getirilene kadar terör örgütü PKKya kar vatan savunmasn sürdürmek istiyor.

- Güvenlik korucusu olmay çok istedim ve baardm

Akn, çocukken görevden eve dönen babasnn üniformasna özendiini, güvenlik korucusu olmasnda bunun en büyük etken olduunu söyledi.

Severek balad görevini meslektalarnn desteiyle yürüttüünü dile getiren Akn, Kadn olmaktan dolay herhangi bir zorluk yaamadm. Zaten zorluklarla mücadele etmek biz güvenlik güçlerinin görevi. dedi.

Akn, komutanlarn, silah arkadalarnn kendilerine her konuda yardmc olduunu belirterek, görevini yürütürken bir kadn olarak evdeki sorumluluklarn da aksatmadn vurgulad.

Pes etmiyorum, aksine daha çok mücadele ediyorum. diyen Akn, kendisine en büyük destei ailesinin verdiine iaret etti.

Hedeflerine ulamada kadnlara istikrar göstermeleri tavsiyesinde bulunan Akn, Kadnlar bütün meslek gruplarnda yer almakta. Bu iin kadn veya erkek olmakla ilgisi yok. Bu, azim ve kararllk gerektiren bir durum. leriki dönemlerde saymzn daha da artacan umuyorum. Kadnlara tavsiyem her zaman idealleri dorultusunda ilerlesinler. Güvenlik korucusu olmay çok istedim ve baardm. diye konutu.

- Zeytin Dal Harekatna katlmak isterim

Akn, Türk Silahl Kuvvetlerince (TSK) terör örgütleri YPG/PKK-DEA mensubu teröristlerin etkisiz hale getirilmesine yönelik Afrin bölgesinde yürütülen Zeytin Dal Harekatna deindi.

Harekata katlmak için gönüllü olduunu dile getiren Akn, her daim dualarnn Afrinde görev yapan güvenlik güçleriyle olduunu söyledi.

Akn, Türk ordusunun güçlü olduuna iaret ederek, Zeytin Dal Harekatna katlmak isterim. çünkü orada ezilen, haklar çalnan kadnlarmza, çocuklarmza umut olmak istiyorum. dedi.

Ana Sayfaya Git