Güzel havalar Nemrut'a ilgiyi artırdı

Mevsim normallerinin üzerinde seyreden hava sıcaklıkları dolayısıyla sonbaharın son günlerini değerlendirmek isteyen ziyaretçiler, bebekleri ve çocuklarıyla birlikte Nemrut'un eşsiz güzelliğini keşfe çıkıyor.

Haberler 11.11.2016 - 09:21 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Mevsim normalleri üzerinde seyreden hava scaklklar, Dünya Kültür Miras Nemrut Dana yerli turist saysn artrd.

Adyaman snrlar içerisindeki Nemrut Da, hava scaklklar dolaysyla adeta yaz aylarn aratmayan günlere sahne oluyor.

Türkiyenin dört bir yanndan gelen ziyaretçiler, Nemruttaki bir yandan esiz tarihi kalntlar görme imkan bulurken, bir yandan da günein douu ve bat srasndaki emsalsiz manzarann keyfini sürüyor.

Gümühaneden Adyamann Kahta ilçesine öretmen olarak atanan Umut Güner, kasmda havann scak olmasyla nedeniyle ailesiyle Nemruta geldiklerini söyledi.

Güner, Annem babamla ilçeye geldiimizde heyecanla ziyarete çktmz ilk yer Nemrut oldu. Nemrut gerçekten büyüleyici. dedi.

Bursadan Adyamandaki tarihi yerleri gezmek için gelen Sevgi Cantekin de Nemruta 28 yl önce geldiini, geçen süreçte Nemrutu tekrar gezme gibi bir özlemi olduunu dile getirdi.

Adyamann tarihi ve kültür yerlerini ziyaretten mutluluk duyduunu dile getiren Cantekin, Nemrutun görülmesi gereken yerlerden birisi olduunu kaydetti.

- 35 binden fazla kii ziyaret etti

Milli Parklar Müdürlüü görevlisi Bilal Mente de 2016da Nemrut Dana 35 binden fazla ziyaretçinin geldiini, bunun küçümsenmeyecek bir rakam olduunu söyledi.

Adyamana ve Nemrut Dana gelmek isteyenlerin buralar huzur içinde, gönül rahatlyla gezebileceini kaydeden Mente, sadece bayram tatillerinde 10 bine yakn ziyaretçinin geldii Nemrut Da ve Adyamann terörden uzak, huzur bölgesi olduunu ifade etti.

Kasmda olunmasna karn havalarn mevsim normallerinden yüksek olmas sayesinde bu dönemde de Nemruta ilginin arttn belirten Bilal Mente, Nemrutu sevenlerin güzel havay mutlaka deerlendirmeleri gerektiini, günein douunun ve batnn en güzel izlendii yer olan Nemrutun esiz manzarasnn her mevsim çok güzel olduunu dile getirdi.

Mente, Nemruta gelen bütün ziyaretçilerin buradan oldukça memnun ayrldklarn da aktararak, bunun kendilerini de memnun ettiini sözlerine ekledi.

Ana Sayfaya Git