Hıdırellez 2017 ne zaman? Hıdrellez duaları neler yapılır - işte bahar bayramı sözleri

2017 Hıdırellez ne zaman kutlanacak sorusu da Mayıs ayına girdiğimiz ve havaların ısındığı şu günlerde merakla araştırılıyor. Peki hıdırellez de neler yapılır ve hıdrellez mesajları gbi soruların cevapları haberimizde

Haberler 04.05.2017 - 14:09 Son Güncelleme : 04.05.2017 - 14:43

2017 Hdrellez ne zamn ve nasl kutlanr eklinde sorular Mays ayna girdiimiz u günlerde çokmerak ediliyor. Hdrellez 2017 (bu yl için de merakla bekleniyor) Hzr ve lyas Peygamberin her yl bulumas eklinde yorumlanan ve bilinen Hdrellez, her sene 6 Mays gecesine tekbül etmekte iken 2017 Hdrellez konusunda da merakl gözlerle zaman aratrlyor. Tam larak baharn gelii bahar bayram olarak da bilinen hdrellez akam çeit çeit dualarla birlkte ate yaklp üzerinden atlanyor, gül aaçlarnn altna dilekler yazlyor ve talardan ekiller yaplyor. nanca göre derdi olana Hzr AS. o akam gelip her gül aacn dolap, dilekleri topluyor. u sralar merakla beklenen Hdrellez ne zaman? hdrellezde neler yaplr? gibi sorularn cevaplar haberimizde.

HIDIRELLEZ 2017 NE ZAMAN?

7den 77ye herkes hdrellezi beklemekte. Hdrellez günü yaplacaklardan önce, 2017 hdrellez gününden balayalm Hdrellez günü, Gregoryen takvimi (Miladi takvimi)ne göre 6 Mays, eskiden kullanlan Rumi takvim olarak da bilinen Jülyen takvimine göre 23 Nisan günü olmaktadr. Takviem ve inanca göre 6 Mays - 4 Kasm aras yaz mevsimi olarak 2017 senesi için de adlandrlrken, 5 Mays gecesi caklklarn da balamas olarak bilinir.

HIDIRELLEZ DE DLEK DLENR

nanca göre hdrellez gecesi ate yaklp üzerinden atlandktan sonra gül aacnn altn da dilek dienir. çünkü Hzr AS.nin o gece dualar kabul ettirmek adna dua ettii ve dilekleri topladna inanlr. Yapalcak olan inançlara öyle bir göz atlacak olunursa Bereketi ve bolluu simgeleyen Hzrn dokunduu yerlere ve eyalara feyiz, bereket vereceine inanlr. Bu nedenle yiyecek kaplarnn, ambarlarn ve para keselerinin azlar açk braklr.

HIDIRELLEZ MESAJLARI

Hdrellez ateünü büyüttük, dertlerimizi söndürdük.

Az bilirim, uz bilirim, hdrellez den sonra yaz bilirim.

Hdrellez yamularnn damlalar altn olur.

Hdrellez sözleri ile Hdrellez gününüz kutlu olsun

Hdrelleze kadar bir tutam, hdrellez den sonra tutam tutam.

Kul skmaynca Hzr yetimez.

Gülden güzel sevgilim,

Bahar gözlüm gül dudaklm,

Kutlu olsun bugünün,

Bugün hdrellez günüdür,

Hdrellez yaz kaps,yedi gün sürer tipisi.

Ana Sayfaya Git