Hıdırellez konseri

Büyükşehir Belediyesi, her yıl 5-6 Mayıs tarihlerinde Türkiye genelinde çeşitli etkinliklerle kutlanan Hıdırellez bayramını düzenleyeceği konserle kutlayacak. Bağlama kursunda eğitim gören 28 çocuğun sahne alacağı konserde, birçok dilde şarkılar seslendirilecek.

Haberler 05.05.2017 - 07:51 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakr Büyükehir Belediyesi, her yl 5-6 Mays tarihlerinde Türkiye genelinde çeitli etkinliklerle kutlanan ve baharn geliini müjdeleyen Hdrellez Bayram nedeniyle konser düzenleyecek. Büyükehir Belediyesinin açt balama kursunda eitim gören 8-15 ya aras 28 kz ve erkek çocuk, 5 Maysta Büyükehir Belediyesi Kültür ve Kongre Merkezinde sahne alacak. Minik örencilerin yl boyu örendiklerini sahneye tayaca etkinlik saat 19.00da balayacak ve 90 dakika sürecek.

DÖRT DLDE ARKILAR

Türkçe, Kürtçe, Arapça ve Hintçe olmak üzere farkl dillerde arklarn seslendirilecei gösteride çocuklar, söyleyecekleri arklara göre kostümlerle izleyicilerin karsna çkacak. çocuklar Kemal Sunaln filmlerinde söyledii arklar sahnelediklerinde ayn zamanda canlandrma da yapacaklar. çok dilli konserde çocuklar, Ak Veysel, Aram Tigran, Aye an, Kemal Sunal, Ak Mahsuni erif, Neet Erta, van Perwer, Hint halk müzii ve Ruhi Sunun arklarn seslendirecekler. Diyarbakr Büyükehir Belediyesi, vatandalar düzenlenecek konsere katlmaya davet etti.

Ana Sayfaya Git