Hızır gibi imdada yetişiyorlar!

Çalmadık kapı bırakmadılar "Hızır" gibi imdada yetiştiler

Haberler 21.07.2018 - 11:13 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrda görevlendirme yaplan merkez Kayapnar Belediyesince hayata geçirilen Kayapnar Hzr Projesi kapsamnda kurulan ekip, 8 ayda 69 bin 278 haneyi ziyaret ederek, ihtiyaç sahibi 18 bin 237 haneye yardm ulatrd

Kayapnar Belediye Bakan Yardmcs Mustafa çelik:

Vatandalarmzn bütün ihtiyaçlarn karlyoruz. Vatandan ayana giderek, devlet millet bütünlemesini salamak istiyoruz

Diyarbakrda, çileri Bakanlnca görevlendirme yaplan merkez Kayapnar Belediyesince hayata geçirilen Kayapnar Hzr Projesi kapsamnda kurulan ekip tarafndan 8 ayda 69 bin 278 hane ziyaret edilerek, ihtiyaç sahibi 18 bin 237 haneye yardm ulatrld.

Kayapnar Belediyesi Bakan Vekili olarak görevlendirilen Kaymakam Ozan Balcnn öncülüünde, Kayapnarda çalnmayacak kap, gidilmeyecek ev kalmayacak sloganyla balatlan Kayapnar Hzr Projesi ile binlerce vatandaa ulald.

Ekiplerin, kap kap dolap ihtiyaç sahibi aileleri yerinde tespit etmesinin ardndan aktarlan talepler, Balc bakanlnda toplanan komisyonda deerlendiriliyor.

Balcnn talimatyla Kayapnar Hzr ekibinin tespit ettii ailelere talepleri dorultusunda gerekli yardmlar ulatrlyor.

Bu kapsamda 8 ayda 69 bin 278 haneyi ziyaret eden ekipler, ihtiyaç sahibi 18 bin 237 haneye yardm götürdü.

Vatandalarmzn bütün ihtiyaçlarn karlyoruz

Kayapnar Belediyesi Bakan Yardmcs Mustafa çelik, proje kapsamnda ekiplerin ilçedeki haneleri ziyaret ettiini söyledi.

Yaplan ziyaretlerde devlet büyüklerinin selamlarnn da vatandaa iletildiine iaret eden çelik, Vatandalarmzn bütün ihtiyaçlarn karlyoruz. Vatandan ayana giderek, devlet millet bütünlemesini salamak istiyoruz. Cumhurbakanmzn ve Sayn Kaymakammzn selamlarn götürdük vatandalarmza. Bunun yannda kendilerinin bir ihtiyaçlar olup olmadn, kamu hizmetlerinden memnuniyetlerini sorduk. dedi.

Vatandan talep ve ikayetlerini ayn gün içerisinde ilgili birimlere ilettiklerini dile getiren çelik, verilen talimat üzerine sorunlarn bir haftada çözümünü saladklarn belirtti.

çocuksa oyuncana kadar, hastaysa hasta bezine kadar alyoruz. Projemizin temel gayesi, sevgiyi, muhabbeti, hürmeti paylamaktr. Bunun yannda amacmz ümmet bilincini yayarak, beraber olmak, bir olmak ve hizmet etmektir. diyen çelik, projelerinin temelinde samimiyet olduunu aktard.

çelik, Vatandalarmz son 20 yldr belediyeden böyle bir hizmet görmediklerini söyledi. 30 yldr Diyarbakrda yayorum ama devlet adna beni ziyaret eden olmad. diyenler var. Vatanda diyor ki Bana deer veriliyor, kapma kadar geliniyor, hal hatrm soruluyor. Bütün vatandalarmz memnun oldu. Geri dönülerin tamam olumlu yönde. Bu anlamda çok mutlu oluyoruz. eklinde konutu.

Hzr ekibi koordinatörü Emrah Deniz, ekip olarak kap dolap ihtiyaç sahiplerini tespit edip, gerekli yardmlar yaptklarn bildirdi.

Deniz, ekip olarak ziyaretlerini sürdüreceklerini, ihtiyaçlar tespit ederek, gereken yardmlar ulatrmaya devam edeceklerini belirtti.

Ev yapmak isteyen vatandaa çimento ve demir yardm

Hzr ekibi tarafndan ilçeye bal Kaldrm Mahallesinde gerçekletirilen ziyarette üç ailenin ihtiyaçlar tespit edildi.

Maddi durumlar iyi olmayan iki aile ev yapmak istediklerini, bir aile de çamar makinesine ihtiyac olduunu bildirdi. Harekete geçen ekipler ev yapmak isteyen aileye 400 torba çimento ve 8 ton demir yardm yaparken, talep eden aileye de çamar makinesi hediye edildi.

naat malzemesi yardm yaplan Hac Açkgöz, belediyenin desteiyle kendilerine ev yapacaklarn aktard.

Yetkililer gelip, evimizi gördü. Allah raz olsun demir, çimento yardmnda bulundular. Ellerinden gelen yardm yaptlar. ifadelerini kullanan Açkgöz, bu hizmette emei geçen herkese teekkür etti.

Ana Sayfaya Git