Haber-Sen'in köle tepkisi!

PTT’deki personel yetersizliğine dikkati çeken Haber-Sen Örgütlenme Sekreteri Mehmet Yılmaz, posta emekçilerinin köle gibi çalıştırıldığını ve vatandaşla karşı karşıya getirildiğini söyledi.

Haberler 12.12.2019 - 01:19 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Basn Yayn letiim ve Posta Emekçileri Sendikas (Haber-Sen) Diyarbakr ubesi, PTTye ait Posta letme Merkezlerindeki personel yetersizlii ve mobbing uygulamasna ilikin Posta letme ve Datm ubesi önünde basn açklamas yapt. Postane çalanlarnn katld açklamada, Köle deil emekçiyiz!, PTTnin personel politikas i barn bozmaktadr yazl pankartlar açld. Açklamada konuan Haber-Sen ube Sekreteri Sabri Gündüz, 2013 ylnda PTTnin anonim irkete dönütürüldüü süreci hatrlatt.

EMEKçLER MEKANK CSM HALNE GELD

Basn açklamas metnini okuyan Haber-Sen Örgütlenme Sekreteri Mehmet Ylmaz ise PTTnin anonim irket haline gelmesi nedeniyle siyasi müdahalelere açk hale geldiini söyledi. PTTnin vatandaa hizmet anlayndan uzaklap kar hrsyla önüne gelen firmayla anlama yapp i yükünü PTT emekçisinin srtna yüklediini vurgulayan Ylmaz, emekçileri adeta bir mekanik cisim olarak görme anlaynn söz konusu olduunu kaydetti.

KARI KARIYA GETRLYOR

Bu anlay neticesinde PTT emekçilerinin, bulunduklar gielerde ve datm alanlarnda vatanda ile kar karya geldiini, sözlü ve fiziki iddete maruz kaldn ve can güvenliklerinin tehlikeye girdiini ifade eden Ylmaz, açklamann devamnda Alnnn akyla çalan, asrlk kurumumuzun yüz ak olan posta emekçileri, 21. yüzylda adeta bir köle gibi çalmakta, emekçiler ile vatanda kar karya getirilmektedir. Bu hale getiren yöneticiler de yaptklarndan utanmaldrlar ifadelerini kulland.

SORUNLAR NEDEN PERSONEL YETERSZL

Diyarbakrda yaanan olumsuzluklarn ana sebebinin uzun süredir personel almnn yaplmamas olduunu belirten Ylmaz, PTTde i çrndan çkmtr. Her defasnda dediimiz gibi kuruma acil olarak personel alnmal. Liyakatin geçerli olduu bir anlayn hakim olmas gerekirken, birbiri ile çelien yöneticiler, PTT ana omurgasn oluturan emekçilerin sorunlarn görmezden gelmektedir dedi.

Ylmaz, Türk Telekom sürecinde öngörülen sürecinin aynsnn yaanmakta olduuna dikkat çekerek, kurum emekçilerine PTTye sahip çkmaya çard.

Basn açklamas Yaasn örgütlü mücadelemiz sloganlar eliinde son buldu.

Ana Sayfaya Git