Haberlere akıllı işaret uygulaması geliyor

RTÜK, yaptığı yazılı açıklamada yeni yayın döneminde haberlerin de akıllı işaretler uygulaması kapsamına alınması için yeni bir çalışma başlattıklarını duyurdu.

Haberler 12.09.2019 - 10:29 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) yeni yayn dönemine ilikin yazl bir açklama yapt. Açklamada, yeni yayn döneminde haber programlar ve bültenleri için yeni bir uygulama balataca duyuruldu.

HABERLERDE AKILLI ARET

Açklamada, u ifadelere yer verildi: Haberlerin de akll iaretler uygulamas kapsamna alnmas için yeni bir çalma balattk. çalma tamamlandnda artk yaynclar, haber bültenlerinde akll iaretler kullanmak ve izleyicileri bilgilendirmek zorunda olacaklar. iddet ve korku içeren yaynlarn akll iaretleri bellidir, ne zaman ne ekilde yaynlanacaklar düzenlenmitir. Bugüne kadar genel izleyici kategorisinde görülen ve özel bir uyarc akll iaret kullanlmayan haberlerde, son zamanlarda iddet görüntülerinin sklkla yer almas, ne yazk ki, ailece izlenen bültenlerde, iddet görüntülerini içeren haberlerin arlk kazanmas yeni bir düzenlemeyi zorunlu klmtr.

Açklamada, Kadna kar iddet bata olmak üzere sadece cinayet ve kötümser olaylar haberletirmek ve bu görüntüleri hiçbir elemeden geçirmeden olduu gibi yaynlamak hem ülkemize hem de milletimize büyük bir hakszlktr diye belirtildi.

Ana Sayfaya Git