Habur’daki tatbikatta askerlerden zırhlı araçlı taarruz

TÜRK Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) Şırnak'ın Silopi İlçesi ile Habur Sınır Kapısı yakınlarındaki TIR parkı karşısında başlattığı tatbikatın 31'inci gününde manevra alanına çıkan askerler, zırhlı araçların arkasından temsili düşman hedeflerini imha etti.

Haberler 19.10.2017 - 08:18 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Silopide 5 gündür sessizliin yaand tatbikat alannda dün temsili düman hedeflerine yönelik taarruz gerçekletirildi. Temsili olarak belirlenen 2 düman zrhl aracnn imhasna yönelik tatbikatta hava taarruzunun engellenmesi için lastiklerin yaklmas üzerine hedef, kara birliklerince kuatma altna alnd. Zrhl araçlarn arkasnda temsili düman hedefine yaklald srada zrhl muharebe arac (ZMA), temsili düman mevzisi yaknlarnda dairesel sürüler yaparak hedef artt.

TATBKAT SÜRÜYOR

Temsili düman hedefini dört koldan kuatma srasnda, tatbikat mermileri ile temsili bir çatma ortam yaratld. Irak ve Türk askerlerince ortak yaplan tatbikatta hedeflerin teslim alnmas ile birlikte tanklar manevra alanna hzl manevralar ile geri çekildi. Burada taktiksel manevralar yapan zrhl araçlar ve piyadeler, birliklerine geri döndü.

Ana Sayfaya Git