Hac ambargosu yok!

Diyanet İşleri Başkanlığınca, "Suudi Arabistan'ın Türkiye'ye 3 yıl boyunca hac ambargosu uygulayacağı" iddialarının gerçeği yansıtmadığı ve 2020 yılında hacı adayı sayısının 3 bin 500 kişi artırılması için çalışıldığı bildirildi.

Haberler 26.10.2019 - 10:35 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyanet leri Bakanlnca, Suudi Arabistann Türkiyeye 3 yl boyunca hac ambargosu uygulayaca iddialarnn gerçei yanstmad, 2020 ylnda hac aday saysnn 3 bin 500 kii artrlmas için çalld bildirildi.

Diyanet leri Bakanl Hac ve Umre Hizmetleri Genel Müdürü Remzi Bircan, Suudi Arabistann Türkiyeye 2020 ile 2022 yllar arasnda hac ambargosu uygulayacana yönelik iddialarn doru olmadn belirterek Bu iddialar tamamen aslsz paylamlar, doru bilgi deil. Tamamen bilgi kirliliinden oluan paylamlar. Bakanlk olarak 2020 hac organizasyonu için u anda tüm hazrlklarmz yapyoruz. dedi.

Suudi Arabistan Hac ve Umre Bakanlyla görümelere devam edildiini aktaran Bircan, bütün slam ülkeleri gibi Türkiyede de 2020 hacc için ön kayt alnacan, hac kurasnn çekileceini ve kafilelerin oluturulacan anlatt.

Bircan, Suudi Arabistan tarafndan Türkiyeye ayrlan hac kotasnn artrlmasna yönelik çalmalara iaret ederek unlar söyledi:

Vatandamzn hacca youn bir talebi var. Suudi Arabistan hükümeti, ald karar gerei, ki bu sadece Türkiye deil bütün ülkelere yönelik karar, ülke nüfuslarnn binde biri orannda bir kota uyguluyor. Malum olduu üzere bizim ülke nüfusumuz daha önceki yllarda 80 milyondu ama u an 83 milyon 500 bine yaklat. Suudi Arabistann ilgili makamlarna nüfusumuzun 83 milyon 500 bin olduunu bildirdik. Dolaysyla kontenjanmzn 80 binden 83 bin 500e çkarlmas için youn bir çaba içerisindeyiz.

- Umre fiyatlar geçen yldan daha ucuz

Bakanln 40 yllk bir tecrübeyle hac ve umre organizasyonlar düzenlediine dikkati çeken Bircan, 2019-2020 yl umre programlar kapsamnda ilk kafilenin 15 Eylülde kutsal topraklara yolcu edildiini ve ikinci kafilenin ise aralk aynda yola çkacan bildirdi.

Vatandalarn doru bir ekilde ibadet yapabilmesi için çaltklarn ifade eden Bircan, bu yl hava yolu irketleri ve otel iletmeleriyle yaplan görümeler sonucunda umre organizasyonun ilk 3 aynda fiyatlarda ciddi oranda bir indirim yapldn dile getirdi.

Bircan, bu indirimler dolaysyla umre kaytlarna youn talep olduunu ve kampanyann bittiini vurgulayarak öyle devam etti:

imdi ikinci tur kafilelerimiz için kaytlarmz devam ediyor. lk turdan farkl olarak ikinci turda hava yolu firmalarnn ücretleri ile otel fiyatlarnn artmas ve özellikle Suudi Arabistann ilgili makamlarnn umre fiyatna koymu olduu vergilerden dolay bir art oldu ama geçen seneki fiyatlardan daha ucuz bir ekilde vatandamza umre imkan sunuyoruz.

- Umre turlar tercih edilirken aratrlmas gerekiyor

Diyanet leri Bakanl ve Türkiye Seyahat Acentalar Derneince, vatandalarn umre ziyaretini daha iyi bir ekilde yapabilmesi noktasnda ciddi gayret gösterildiini belirten Bircan, unlar kaydetti:

Vatandalarmza uyarmz, Bakanlmzn belirledii turlar veya Bakanlmzla anlama ve sözleme imzalayan firmalar tercih etmeleridir çünkü umre bir ibadettir. Bu ibadeti vatandamzn gönül huzuruyla yapmas gerekiyor. Vatanda ucuz diye herhangi bir firmaya gittiinde bazen hizmet noktasnda bir sknt yaayabiliyor. Umre turlarn tercih ederken ince bir aratrma içerisinde olmas gerekiyor. Hangi turla gidecei, bu turun kendisine vermi olduu hizmetlerin ne olduunu iyice aratrdktan sonra kayt yaptrsnlar. Vatandalarmz u an youn bir ekilde hem acentelerimize hem de Diyanet leri Bakanlmza kayt yaptrmaktadr. Kayt says u anda 40 bine yaklat.

Ana Sayfaya Git