Hac işlem ve ödemeleri PTT'den yapılabilecek

İlk defa bu yıl hac başvurusu yapacak adayların, hac ön ödeme ve kesin kayıt ile umre tahsilat işlemlerini PTT şubelerinden gerçekleştirebileceği bildirildi.

Haberler 03.01.2017 - 10:07 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

PTTden yaplan yazl açklamada, halka daha iyi hizmet verebilmek amacyla kurumlarla yaplan i birliklerine bir yenisinin eklendii belirtildi.

Bu kapsamda, kutsal topraklar ziyaret etmek isteyen hac adaylarnn kayt ve tahsilat ilemlerini gerçekletirebilmeleri için PTT ubelerinin hizmet vermeye balad aktarlan açklamada, unlara yer verildi:

HAC ÖDEMELER PTTDE

Ülke genelinde en yaygn ve en büyük tahsilat merkezi olan PTT, hiçbir bankann olmad 42 ilçe, 1048 belde, 99 kasaba, 220 köy, 162 mahalle ve 2 mezra olmak üzere toplam 1563 yerleim yerinde vatandalara hizmet sunuyor. Bu sayede hac adaylar Türkiyenin her yerinden, evlerine en yakn mesafedeki PTT ubelerinden ilemlerini gerçekletirebilecek. PTT ve Diyanet leri Bakanl arasnda imzalanan i birlii protokolü kapsamnda PTT ubelerinden hac ön ödeme kayt, hac kesin kayt ve umre tahsilat ilemleri yaplabilecek. lk defa 2017de hac bavurusu yapacak adaylar ön kayt ilemleri için Diyanet leri Bakanl tarafndan belirlenmi 20 Türk Liras tutarndaki ücreti ödeyecek. Hac adaylarndan bunun dnda herhangi bir ek ücret tahsil edilmeyecek. Hac adaylar, Türkiyedeki bütün PTT ubelerinden 6 Ocak 2017ye kadar ilemlerini gerçekletirebilecek.

Ana Sayfaya Git