Hac kayıtları başladı

Hacca 2017 yılında gitmek için ilk defa kayıt yaptıracaklar, işlemlerini 28 Aralık 2016-6 Ocak 2017 arasında gerçekleştirecek. Önceki yıllarda kayıt yaptıranlar ise kayıt yenileme işlemlerini 9-31 Ocak arasında yapacak.

Haberler 28.12.2016 - 09:18 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyanet leri Bakanlndan alnan bilgiye göre, hac için ilk defa kayt yaptracaklar ilgili bankalara 20 lira ön kayt ücreti yatracak. Vatandalar daha sonra elektronik ortamda http://hac.diyanet.gov.tr veya müftülüklere bizzat müracaat ederek, Oda tercihli hac konaklama ve Otel konaklama türlerinden birini tercih ederek kaytlarn yapacak.

- Otomatik kayt yenileme yok

Önceki yllarda kayt yaptranlar için gerçekletirilen otomatik kayt yenileme ilemi bu yl uygulanmayacak. Kayt yenileme ilemleri 9-31 Ocak tarihlerinde gerçekletirilecek.

Önceki yllarda ön kayt ücreti yatrp kuraya katlan hac adaylarndan kayt yenileme ilemlerinde herhangi bir ücret alnmayacak.

Kayt yenileyen hac adaylar da http://hac.diyanet.gov.tr veya müftülüklere bizzat müracaat ederek Oda tercihli hac konaklama ve Otel konaklama türlerinden birini tercih ederek kaytlarn yenileyecek.

Kaydn yenilemeyenler 2017 yl hac kurasna dahil edilmeyecek.

Kura çekimi sonras hacca gitmeye hak kazananlar kesin kayt yaptrabilir belgelerini, cep telefonlarna gelecek SMS ifresi ile alabilecek. Yetkililer, hac adaylarn cep telefonu bilgilerini yenilemeleri yönünde uyard.

Ana Sayfaya Git