Hac kayıtları bugün başladı

2018 yılında hacca gitmek için ilk defa kayıt yaptıracaklar, işlemlerini 21-29 Aralık'ta gerçekleştirebilecek. Önceki yıllarda başvuruda bulunanların kayıt yenileme işlemleri Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından otomatik yapılacak.

Haberler 21.12.2017 - 08:55 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Hacca 2018 ylnda gitmek için ilk defa kayt yaptracaklar, ilemlerini 21-29 Aralkta gerçekletirebilecek. Önceki yllarda bavuranlarn kayt yenileme ilemleri Diyanet leri Bakanlnca otomatik olarak yaplacak.

Diyanet leri Bakanl Hac ve Umre Hizmetleri Genel Müdürlüünün yazl açklamasna göre, 2018 yl hac organizasyonu kapsamnda ilk defa kayt yaptracaklar, 21-29 Aralk tarihlerinde ilgili bankalara 20 lira ön kayt ücreti yatracak.

Hac görevini yerine getirmek isteyen vatandalar, kaydn T.C. kimlik numaras ile yapabilecek. Yabanc uyruklulardan bavuru alnmayacak.

Vatandalar daha sonra elektronik ortamda http://hac.diyanet.gov.tr internet sitesine veya müftülüklere bavurup Oda Tercihli Hac Konaklama ve Otel Konaklama türlerinden birini tercih ederek kaytlarn yapacak. Vatandalar, kuraya birlikte katlmak istedikleri kiileri de kaytlarda belirtebilecek.

- Kayt yenileme için ücret alnmayacak

Önceki yllarda kayt olup 2017de kuraya katld halde kesin kayt hakk elde edemeyen hac adaylarnn kayt yenileme ilemleri ise ayn tarihler arasnda Diyanet tarafndan otomatik yaplacak.

Önceki yllarda ön kayt ücreti yatrp kuraya katlan hac adaylarndan kayt yenileme ilemlerinde herhangi bir ücret alnmayacak.

Diyanet tarafndan kayd yenilenen hac adaylar arasnda il ve ilçe, konaklama türü veya kura birlikteliklerinde deiiklik yapmak isteyenler, yine ayn tarihler arasnda il veya ilçe müftülüklerine müracaat ederek ilemlerini gerçekletirebilecek.

Hac adaylar, müracaatlarn yaptktan sonra kayt durumlarn http://hac.diyanet.gov.tr internet sitesinden sorgulayabilecek.

Ana Sayfaya Git