Hac kurası cuma günü çekiliyor

Hac görevini yerine getireceklerin belirleneceği kura, 24 Şubat Cuma günü çekilecek.

Haberler 23.02.2017 - 09:32 Son Güncelleme : 23.02.2017 - 09:43

Diyanet leri Bakanlndan yaplan açklamaya göre, kutsal topraklara gidecek hac adaylarn belirlemek için gerçekletirilecek kura çekimi, Türkiye Diyanet Vakf Konferans Salonunda yaplacak.

Bilgisayar ortamnda, basn ve kamuoyuna açk yaplacak kura çekiminde hac adaylar, bavuru yapan 1 milyon 892 bin 724 kii arasndan belirlenecek.

Vatandalar, saat 15.00te balayacak kura çekiminin sonuçlarna ayn gün saat 23.00ten itibaren Diyanet leri Bakanlnn http://hac.diyanet.gov.tr internet adresinden ulaabilecek.

- Kesin kaytlar 10 Marta kadar yaplacak

Kurada Kesin Kayt Hakk elde edenler, 27 ubat-10 Mart tarihlerinde Kesin Kayt Yaptrabilir belgesini internet ortamndan veya müftülüklerden alarak kaytlarn yaptrabilecek.

Belirlenen süre içerisinde kesin kayt yaptrmayanlarn yerine, kura sras gözetilerek 16-24 Mart arasnda datlan kontenjanlar çerçevesinde kaytlar alnacak.

- ehit yakn ve gazilerin kaytlar

Hacca gitmek için müracaat eden ehit yakn, anne, baba, e ve evlenmemi çocuklar ile gazilerin kendisi ve elerinin kaytlar ise 16-24 Martta konaklama türüne ait hac ücretini yatrmalar artyla il müftülüklerinde yaplacak.

Hac adaylar 31 Temmuz-26 Austos tarihlerinde hac yolculuuna balayacak ve 5 Eylülden itibaren de dönüe geçecek. Son hac kafilesi ise 30 Eylülde yurda dönecek.

Diyanet leri Bakanl, hac adaylarnn yolculuk öncesi manen ve ruhen hazrlanmas gerektii bilinciyle, il ve ilçe müftülüklerinde nisan ayndan son çk gününe kadar eitim ve seminerler düzenleyecek.

Ana Sayfaya Git