Hac ön kayıtları için son 3 gün

Hac ibadetini yapmak üzere 2020'de ilk kez kutsal topraklara gitmek isteyenler 13 Aralık Cuma günü saat 24.00'e kadar ön kayıt başvurusunda bulunabilecek.

Haberler 12.12.2019 - 01:22 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Hac ibadetini yapmak üzere 2020de ilk kez kutsal topraklara gitmek isteyenler, ön kayt bavurularn 13 Aralk Cuma günü saat 24.00e kadar yapabilecek.

Hacca, gelecek yl gitmek üzere bu yl ilk defa kayt yaptracaklar için 3 günlük ön kayt süresi kald. Gelecek yln hac kuras, Diyanet leri Bakanlnca 9 Ocak 2020de çekilecek. Hac kesin kaytlar, 13-24 Ocak 2020de her ilde yaplacak.

Umre Hizmetleri Daire Bakan Yaar çapç, 2020 yl hac ön kayt ilemlerinin 11 Kasmda baladn hatrlatt.

Bu yl ilk defa kayt yaptracaklarn ilgili bankalara 25 lira ön kayt ücreti yatrmas gerektiini aktaran çapç, daha sonra www.hac.gov.tr internet adresinde yaymlanacak linkten e-devlet kimlik dorulama sistemi yoluyla ön kayt yaplabileceini söyledi.

- Hac aday says 2 milyonu at

çapç, bu yl u ana kadar ön kayt ücretini yatran 139 bin 657 kiiden 9 bin 503ünün e-devlet kimlik dorulama sistemi üzerinden ön kayt ilemlerini tamamlamadn vurgulayarak, vatandalar ön kaytlarn tamamlamalar konusunda uyard.

Önceki yllarda kayd olup kesin kayt hakk elde edemeyen 2 milyon 137 bin 942 hac adaynn kayt yenileme ilemlerinin Bakanlk tarafndan otomatik yapldn dile getiren çapç, öyle devam etti:

Daha önceden kayd olup da 2020de hacca gitmek isteyen vatandalarmz kuraya girecei il, adres, iletiim bilgileri ve konaklama türünde deiiklik yapmak isterlerse mutlaka e-devlet sistemi üzerinden girip bu deiiklii 13 Aralka kadar yapmak zorundalar. Kiiler mesela eiyle yazlm ama sonrasnda annesi, babas veya kzyla gitmek istedii zaman hemen il ve ilçe müftülüklerine 13 Aralka kadar müracaat ederek kura birlikteliini de salayabilecek. Bu ilem için herhangi bir ücret ödenmesine gerek yok. Kura birliktelii salandnda bir aileden herkes deil sadece grup ba kuraya giriyor.

- Müftülükler yardmc olabilir

çapç, hacca, gelecek yl gitmek için ilk defa kayt yaptracaklarn müracaatlarn 13 Aralk Cuma günü saat 24.00e kadar tamamlayabileceini belirterek, unlar kaydetti:

Bu sene ilk defa ön kaytlar dorudan e-devlet sistemi üzerinden yapld için muhtemelen 9 bin 503 kii ön kayt ücretini yatrmasna ramen kayt yapmad. Bu kiilerin e-devlet ifresi olmayabilir. Bir an önce e-devlet ifresi alarak bu ilemi tamamlamal. Ön kayt ücretini yatrmasna ramen e-devlet sistemi üzerinden kaydn tamamlamayanlar 9 Ocak 2020 Perembe günü saat 10.00da çekilecek hac kurasna katlamayacak. Müftülükler ücretini yatrp ön kaytlarn tamamlamayan kiilere ksa mesaj gönderiyor. Mesela yal bir vatandamz e-devlet ifresini ald ama internet ortamnda kayt yapmay bilmiyorsa en yakn il ve ilçe müftülüklerimize giderse memur arkadalarmz onlara yardmc olabilir.

Ana Sayfaya Git