Hac yasağı

Suudi Arabistan'ın 'hac' kararının ardından Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'tan açıklama

Haberler 24.06.2020 - 00:07 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyanet leri Bakan Ali Erba, Suudi Arabistann bu yl yurt dndan hac aday kabul etmeyeceini duyurmas üzerine, 2020 ylnda kura sonucu hacca gitmeye hak kazanan vatandalarn kura haklarnn korunacan belirtti.

Suudi Arabistan, koronaviris salgn nedeniyle bu yl hac ibadetini sadece ülkede yaayanlarla snrl tutacan, yurt dndan hac aday kabul etmeyeceini duyurdu. Suudi Arabistan Hac ve Umre Bakanlndan yaplan yazl açklamada, Müslümanlarn saln korumak amacyla bu yl yurt dndan hac adaylarnn kabul edilmeyecei belirtilerek, u ifadelere yer verildi:

Kovid-19 salgnnn yaylmaya devam etmesi, kalabalk ortamlar ve uluslararas ulamn daha da riskli olmas, küresel vaka saylarnn ciddi ekilde artmas nedeniyle Hac ve Umre Bakanl, bu yl hac ibadetini ülkede ikamet edenlerle snrl tutacaktr.

HAC BU YIL YOK

Konuyla ilgili Twitter hesabndan açklama yapan Diyanet leri Bakan Ali Erba, gelimeleri yakndan takip ettiklerini belirterek, 2020 ylnda kura sonucu hacca gitmeye hak kazanan vatandalarn kura haklarnn korunacan kaydetti. Diyanet leri Bakanlnn konuyla ilgili yarn ayrntl açklama yapacan ifade eden Diyanet leri Bakan Erban paylam u ekilde:

Suudi Arabistan, Kovid-19 salgn nedeniyle bu yl hac ibadetinin sadece ülke içinde yaayan ve farkl milletlerden oluan snrl sayda Müslümanla yaplacan, yurt dndan hac kabul edilmeyeceini duyurmutur. Diyanet leri Bakanlmz gelimeleri yakndan takip etmektedir. 2020 ylnda kura sonucu hacca gitmeye hak kazanan vatandalarmzn kura haklar korunacaktr. Konuyla ilgili ayrntl açklama yarn Bakanlmz tarafndan kamuoyuyla paylalacaktr.

Ana Sayfaya Git