Hacı adayı aşılandılar

Diyarbakır Müftülüğünce, bu yıl hac farizasını yerine getirecek olan hacı adaylarına yönelik bilgilendirme toplantısı yapıldı. Toplantının sonrası hacı adayları, kutsal topraklarda önceki yıllarda ortaya çıkan öldürücü MERS virüsüne karşı aşılandı.

Haberler 13.07.2018 - 11:25 Son Güncelleme : 13.07.2018 - 11:31

Müftülük Toplant Salonunda düzenlenen programa, 2018 yl hac farizasnn yerine getirecek olan çok sayda hac aday ile yaknlar katld. Kuran Kerim tilavetinin ardndan konuan Diyarbakr Müftülüü Hac ve Umre Büro Sorumlusu Gökhan Bulut, hac ibadetinin sabr gerektiren bir ibadet olduunu söyledi.

KUTSAL TOPRAKLARA GDECEK ADAYLAR

Hacca gitmek için her yl düzenlenen kura sonucu belirli sayda Müslümann hacca gidebildiini belirten Bulut, Allahn ve Resulullahn misafirleri olarak sizler, Allah katnda seçilmi insanlarsnz. Aranzda 789 veya 10 yl bekleyenler var. Dünya üzerinde yaklak 1,5 milyar Müslüman nüfusundan bahsedilir. Suudi Arabistana hac ve umre ibadeti için resmi rakamlara göre 7 milyon insan ziyaret gerçekletirir. Yani 1,5 milyarlk bir slam nüfusunun içinde ylda 4 kiiye nasip olacak olan bir imkan rabbim sizlere nasip etmitir. Baka bir deile Allah katnda gerçekten seçilmi olduunuzu ifade eder bu durum. Allah katnda bu kadar deerli olduunuzu unutmadan 37 günlük bir yolculua çkyorsunuz. Hayatnzn en kymetli yolculuu olmal bu. Her bir saniyesi öylesine dolu dolu geçirilmeli ki ger döndüünüzde Allah ve Resulü bizden memnun kalm olsun. Bu kadar büyük slam alemi içerisinde, bu kadar nadir bir insan olarak seçilmi isek, bunun bir yansmas ve karl olmas gerekir. Gerek Mekkede ve gerekse de Medinede zaman dolu dolu geçmeli bu yolculuun dedi.

MERS VRSÜNE KARI AILANDILAR

Bulutun konumasnn ardndan hac adaylarnn hac farizasna ilikin sorular dier yetkili görevlilerce cevaplandrld. Konumalarn ardndan hac adaylar, kutsal topraklarda önceki yl ortaya çkan öldürücü MERS virüsüne kar ve yl içinde oluabilecek dier enfeksiyon hastalklarna kar l Salk Müdürlüünden gelen ekiplerce alandlar.

A ileminin ardndan kafile bakanlar Diyanet leri Bakanlnca gönderilen valizleri vatandalara teslim etti.

Ana Sayfaya Git