Hacı adayları bugün Arafat'a çıkacak

Kutsal topraklarda buluşan yüz binlerce hacı adayı, bugün Arafat'a çıkmaya hazırlanıyor

Haberler 19.08.2018 - 11:44 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Farkl ülkelerden Mekkeye gelen yüz binlerce hac aday, bir taraftan bugün Arafata çkmaya hazrlanrken dier taraftan huu içinde ibadetlerini yapmay sürdürüyor.

Mescidi Harama ulamda kullanlan servis otobüsü hizmetinin durdurulmasna ramen hac adaylar, gece gündüz demeden yaya olarak Kabeye gidip, tavaf ve Safa ve Merve tepeleri arasnda say yapyor.

Farkl renk ve dillerde yüz binlerce Müslüman buluturan Mescidi Haramda, hac adaylarndan bazlar metaf denilen tavaf alannn kenarnda Kuran Kerim okuyor, bazlar gerek kendi dillerinde gerek Arapça dualarla Kabeyi tavaf ediyor.

Tavafa katlan yal ve hastalar için de farkl bir hizmet uygulanyor.

çounluu Pakistanl ve Bangladelilerden oluan ekipler, belirli bir ücret karlnda talep edenleri Mescidi Haramn dier katlarnda tekerlekli sandalye ile tayarak Kabeyi tavaf etmelerini salyor.

MLYONLARCA HACI ADAYININ HEYECANI

Tekerlekli sandalyelerin pe pee sraland koridorlarda yürüyerek tavaf ve say yapmakta zorlananlar bu hizmet sayesinde ibadetlerini eksiksiz yapabiliyor.

Pazar akam Arafata çkmak için hazrlk yapan hac adaylar, vakit namazlarn da Kabede eda etmenin heyecann yayor.

Müslümanlarn kblesi Kabei Muazzamann çevresinde saf tutan yüz binlerce kiinin cemaat olarak namaz klmas adeta manevi bir atmosfer oluturuyor.

Hac öncesi son umrelerini yapmak için Mescidi Harama ihramlaryla gelenler ise tavafn ardndan Safa ve Merve tepeleri arasndaki baz alanlarda yürüyerek baz alanlarda ise koar adm ilerleyerek say yapyor.

Pazar günü Arafata çkacak olan hac adaylar, geceyi Arafatta geçirdikten sonra arife günü Müzdelifeye oradan da Minaya geçecek. Hac ibadeti, eytan talamann ardndan yaplacak veda tavaf ile sona erecek.

Ana Sayfaya Git