Hacı adayları maket Kabe etrafında tavaf yaptı

Bu yıl kutsal topraklara gidecek hacı adayları, caminin ortasına kurulan Kabe maketi etrafında temsili tavaf yaparak hac heyecanı yaşadı.

Haberler 21.06.2019 - 10:27 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

anlurfa l Müftülüünce Peygamber Camiinde hac adaylarna yönelik 2 günlük eitim veriliyor. Kutsal topraklarda haclarn daha rahat ibadet etmelerine yardmc olmak üzere verilen eitime katlan hac adaylar, ihram giyip Kabe maketi etrafnda temsili tavaf yapt. Hac adaylarnn bu srada heyecanl olduklar gözlendi. Hac adaylarna kutsal topraklardaki ibadetler ve dikkat etmeleri gereken konular hakknda bilgi verildi. Ayrca, Mekke ve Medinede yaplacak ibadetler ile ihrama girme ve tavaf hakknda uygulamal bilgiler aktarld.

Maket Kabe etrafnda tavaf yapt

Eitimle ilgili açklama yapan Hac ve Umre ube Müdürü Sani Soytürk, Her yl olduu gibi bu ylki hac organizasyonuyla hacca gidecek olan haclarmza yönelik 2 günü kapsayan hac eitim semineri düzenliyoruz. Bu yl ilimizde bin 725 tane hacmz inallah hacca gideceklerdir. Bunun bin 8 tanesi diyanet organizasyonuyla 717 tanesi de inallah A grubu seyahat acenteleriyle gideceklerdir ifadelerini kuland.

Hac adaylar, uygulamal eitimin kendilerine büyük katk saladn belirtti. Uygulamal eitime katlan 6 kafilelik hac adaylar, kutsal topraklara gitmek üzere 24 Temmuzda yola çkacak.

Ana Sayfaya Git