Hacire annenin oğluna ev hapsi

Diyarbakır'da HDP'lilerce dağa kaçırıldığı iddia edilen Mehmet Akar, ev hapsi ve yurt dışı çıkış yasağı şartıyla serbest bırakıldı.

Haberler 02.09.2019 - 11:30 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrda daa kaçrld iddia edilen Mehmet Akar, ev hapsi ve yurt d çk yasa artyla serbest brakld.

Haber alamad olunun HDPlilerce daa kaçrldn iddia eden anne Hacire Akarn parti binas önünde balatt oturma eyleminin ardndan l Emniyet Müdürlüü Terörle Mücadele ubesi ekiplerinin titiz çalmas sonucu ulat Mehmet Akar, emniyetteki ilemlerinin ardndan adliyeye çkarld.

- Elektronik kelepçe

Savclk ifadesinin ardndan zanl Akar, silahl terör örgütüne üyelik suçundan tutuklama talebiyle nöbetçi Sulh Ceza Hakimliine sevk edildi.

Mahkeme, Akar hakknda elektronik kelepçe takmak suretiyle konutu terk etmeme ve yurt d çk yasa ile adli kontrol art uygulanmasn kararlatrd.

- Hacire anne azmiyle olunu terörün pençesinden kurtarmt

Sevdii kzla nianlad ve düününü yapmaya hazrland olu Mehmet Akarn ortadan kaybolmas üzerine anne Hacire Akar, polis merkezine bavuru yapmt. Daha sonra olunun telefonunu inceleyen ve HDPden gelen mesajlardan dolay HDP Diyarbakr l Bakanlna giderek parti yetkililerinden olunu isteyen Akar, olumsuz yant almas üzerine camn krd parti il binasnn önünde oturma eylemi balatmt.

HDP Diyarbakr l Bakan Yardmcs Sait Demirin de aralarnda bulunduu bir grup partili tarafndan urad saldrya ramen mücadelesinden vazgeçmeyen anne anne Akarn balatt ve ailedeki kadnlarn desteiyle süren oturma eylemi, l Emniyet Müdürlüü Terörle Mücadele ubesi ekiplerinin daa kaçrld iddia edilen Mehmet Akara ulamasnn ardndan son bulmutu.

Ana Sayfaya Git